Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C23.7°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.2°C
4 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.0°C21.6°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.1°C20.5°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 43%
Υεμένη / Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη Χοντέιντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υεμένη / Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη Χοντέιντα

βίντεο που κυκλοφόρησε από το κέντρο μέσων των Χούτι δείχνει φωτιά και καπνό να υψώνεται μετά από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πόλη-λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης, 20 Ιουλίου 2024. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν στις 20 Ιουλίου ότι πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα. Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah που διευθύνεται από τους Χούτι ανέφερε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα είχαν στόχο τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής
(EPA/HOUTHIS MEDIA CENTER )

Αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σήμερα τη Χοντέιντα, την πόλη λιμάνι στη δυτική Υεμένη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι. Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν οι οποίες προκάλεσαν πελώρια φωτιά στο λιμάνι. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές σήμερα στην υεμενίτικη πόλη-λιμάνι Χοντέιντα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας των Χούθι. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί «σοβαρά εγκαύματα».

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah που διευθύνεται από τους Χούθι ανέφερε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα είχαν στόχο τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Ras Kathnib και τις δεξαμενές καυσίμων.

«Επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι Χοντέιντα» οδήγησαν σε θανάτους και σε τραυματισμούς, ανέφερε το υπουργείο Υγείας των Χούθι που μεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης των ανταρτών. Δεν αναφέρθηκε απολογισμός θυμάτων.

Από την μεριά του ο ισραηλινός στρατός ο ανακοίνωσε ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη ως απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

Οι επιθέσεις έρχονται μια μέρα μετά από μια επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε ένα νεκρό. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Χούθι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL