Live τώρα    
ΗΠΑ / Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας – Τον έριξε και του χτυπούσε το κεφάλι στο πάτωμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΗΠΑ / Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας – Τον έριξε και του χτυπούσε το κεφάλι στο πάτωμα

Αστυνομικός χτυπά κρατούμενο
screenshot/youtube

Κατηγορίες για επίθεση - σωματική βλάβη και παράβαση καθήκοντος, αντιμετωπίζει αστυνομικός στο Ντιτρόιντ των ΗΠΑ, αναφορικά με ακόμη μία σοβαρή υπόθεση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα φαίνονται σε βίντεο μέσα από το αστυνομικό τμήμα του Γουόρεν, ο 48χρονος αστυνομικός Μάθιου Τζέιμς Ροντρίγκεζ χτυπάει το θύμα στο κεφάλι, το πετάει στο πάτωμα και αρχίζει να τον χτυπά και να του κοπανά το κεφάλι στο πάτωμα. Στη συνέχεια, τον σηκώνει από τα μαλλιά και αφού τον μεταφέρει στο κελί του τον πετάει στο πάτωμα.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός κατέβαλε εγγύηση 5.000 δολαρίων και τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων. Σημειώνεται ότι οι δύο αστυνομικοί που είναι παρόντες ασκούν και εκείνοι πίεση στο θύμα ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει.

https://www.youtube.com/watch?v=ktqUHzYMipI

Όπως μεταδίδει το cbsnews, επικαλούμενο την εισαγγελία της κομητείας Μάκομπ το θύμα συνελήφθη στις 13 Ιουνίου.

Παράλληλα, το ίδιο μέσο αναφέρει ότι ο εισαγγελέας της κομητείας Πίτερ Λούσιντο ξεκαθάρισε ότι «ούτε το σήμα ούτε η στολή μπορεί να προστατεύσει τον οποιοδήποτε από το να λογοδοτήσει ενώπιων των αρχών. Όταν παραβιάζεται η εμπιστοσύνη στις αρχές επιβολής του νόμου, είναι καθήκον μας ως εισαγγελείς να τηρούμε τις αρχές της δικαιοσύνης και της ακεραιότητας. Η κατηγορία κατά του αστυνομικού αποτελεί υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι η εξουσία που τους έχει παραχωρηθεί πρέπει να χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα και εντός των ορίων του που προβλέπει ο νόμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0