Live τώρα    
"Καίει" τα πετρέλαια των εμίρηδων η Fitch
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Καίει" τα πετρέλαια των εμίρηδων η Fitch

Δράση ανέλαβαν οι διεθνείς "οίκοι" κατά των άλλοτε κραταιών κροίσων του πετρελαίου στη Μέση Ανατολή ξεκινώντας τον χορό των υποβαθμίσεων από το σαουδαραβικό βασίλειο.

Η Fitch υποβάθμισε χθες την πιστοληπτική ικανότητα της Σαουδικής Αραβίας λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου διεθνώς. Η αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα, σε ΑΑ-, σύμφωνα με την ανακοίνωση του "οίκου".

Οι προοπτικές για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας παραμένουν αρνητικές, γεγονός που σηματοδοτεί ενδεχόμενες περαιτέρω υποβαθμίσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fitch, η κίνηση αυτή αντανακλά «την αναθεώρηση των εκτιμήσεών μας για τις τιμές του πετρελαίου για το 2016 και το 2017» στα 35 και τα 45 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα. Πρόκειται για την πρώτη υποβάθμιση της Σαουδικής Αραβίας από τον οίκο Fitch, τουλάχιστον από το 2004, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0