Η ελληνική αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει τον περασμένο Ιανουάριο τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αλλά η επιχείρηση απέτυχε, μετέδωσε χθες βράδυ το BBC επικαλούμενο βελγική πηγή του αντιτρομοκρατικού τομέα.
Η ελληνική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί πριν από τη μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση των Βέλγων στην πόλη Βερβιέρς στις 15 Ιανουαρίου 2015.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμπαούντ διηύθυνε τηλεφωνικά από την Αθήνα το δίκτυο των τζιχαντιστών στο Βέλγιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπαούντ έπεσε νεκρός στο παρισινό προάστιο Σεν Ντενί στη διάρκεια της πολιορκίας του κρησφύγετού του από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας, πέντε ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου.