Οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε χθες σε δημοτικό σχολείο της Κεντρικής Κίνας την πρώτη ημέρα των μαθημάτων και επιτέθηκε σε εννέα ανθρώπους σκοτώνοντας τρεις μαθητές, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε πηδώντας από το μπαλκόνι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η επίθεση σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Ντονγκφάνγκ της πόλης Σιγιάν στην επαρχία Χουμπέι.
Ο δράστης ήταν πατέρας μίας μαθήτριας που φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο και επιτέθηκε εναντίον των μαθητών επειδή η διεύθυνση του σχολείου δεν είχε επιτρέψει στην κόρη του να εγγραφεί για το νέο τρίμηνο, καθώς δεν είχε ολοκληρώσει τις σχολικές της εργασίες στη διάρκεια των διακοπών.
Σπανίως σημειώνονται βίαια εγκλήματα στην Κίνα, σε σύγκριση με άλλες χώρες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί. Το κύμα βίας έχει οδηγήσει σε δημόσιες εκκλήσεις για την αναγκαιότητα της λήψης μέτρων προστασίας των ανηλίκων σε μία χώρα όπου τα περισσότερα ζευγάρια έχουν ένα παιδί.