Live τώρα    
Κώστας Αρβανίτης: Μπράβο... Αλλά γιατί είστε τόσο ντροπαλοί;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Αρβανίτης: Μπράβο... Αλλά γιατί είστε τόσο ντροπαλοί;

Πριν από λίγες μέρες είχαμε ακούσει την αρμόδια Επίτροπο να ανακοινώνει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη δέσμευση συγκεκριμένου ποσού (35 εκατ €) για την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία ενόψει των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.

Σήμερα διαβάζουμε στο twitter της ίδιας Επιτρόπου πως 1000 ευάλωτοι πρόσφυγες μετακινούνται σε άδεια ξενοδοχεία.

https://twitter.com/YlvaJohansson/status/1250010065098149888?ref_src=twsrc^tfw

Ψάχνουμε εναγωνίως την επιβεβαίωση της (θετικής) είδησης και την βρίσκουμε θαμμένη στον... πάτο ενός δελτίου Τύπου του αρμόδιου Υπουργείου που κάνει λόγο γενικά και αόριστα για 2380 «ευάλωτους» που μετακινούνται («άμεσα» διαβάζουμε στον τίτλο, «μετά τις γιορτές του Πάσχα» στο κείμενο).

Αναζητούμε λεπτομέρειες σχετικά με το που θα πάνε οι άνθρωποι αυτοί και στην πέμπτη παράγραφο, κρυμμένη καλά από τα αδιάκριτα μάτια, βλέπουμε -ανάμεσα σε άλλες- και τη λέξη «ξενοδοχεία».

Η Ελληνική κυβέρνηση επιτέλους πράττει αυτό που επιβάλλει το ανθρωπιστικό καθήκον, οι ευρωπαϊκές αρχές, η ίδια η κοινή λογική.

Κατανοούμε την ψυχολογική συντριβή του Επιτελικού Κράτους που, αντί της Αποτροπής που μισάνθρωπα προπαγάνδιζε, αναγκάζεται από την πραγματικότητα να εφαρμόσει τη μόνη νόμιμη και λογική -ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες- πρακτική μερικής -έστω- αποσυμφόρησης και της χρήσης (με το ζόρι;) ευρωπαϊκών κονδυλίων για το σκοπό αυτό.

Ας σταματήσει όμως η κυβερνητική γελοιότητα με τα μισόλογα, ας σταματήσει η Κυβέρνηση άλλα να λέει στις Βρυξέλλες και άλλα να θέλει να ακούσουν οι πολίτες στο εσωτερικό της χώρας.

Πάντως εμείς θα το πούμε. Μπράβο κύριε Μηταράκη.

Η κυβέρνηση τι λέει;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0