Να επισπεύσουν την ανταλλαγή δεδομένων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας συμφώνησαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ συνομίλησαν μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, και για την κατάσταση στην Ουκρανία και την εκεχειρία του Πάσχα που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ γερμανική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι «η Μέρκελ κάλεσε τον Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή που ασκεί στους αυτονομιστές ώστε να διατηρηθεί η εκεχειρία της 1ης Απριλίου».
Το Κρεμλίνο από την πλευρά του πρόσθεσε πως οι Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους για την Ουκρανία.
Πηγή: ΑΜΠΕ