Νέα επίθεση με 20 βόμβες μολότοφ δέχθηκαν τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.
Το ΠΑΣΟΚ εξαπολύει επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» και «καρικατούρα υπουργού».
Πρόκειται, συνεχίζει, για παρωδία κυβέρνησης που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας.
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν» επισημαίνει και θέτει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας. Η ευθύνη πλέον ανήκει στον κ Τσίπρα, καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί αιχμηρή απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις καταγγελίες της Φώφη Γεννηματά.
Όπως διευκρίνιζε το υπουργείο, για την εξωτερική φρούρηση του κτηρίου έχουν διατεθεί πέντε ένστολοι αστυνομικοί, ενώ ακόμη 17 βρίσκονται στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι αρμόδιο για την κατανομή τους.
Παράλληλα, πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες, κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).
«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν μόνο αστυνομικό» ανέφερε μεταξύ άλλων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.