Το καλοκαίρι ζητάει συνταγές δροσερές, ελαφριές και γεμάτες χρώματα και αρώματα. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με ελάχιστο κόπο και μέγιστη γεύση, η κρύα πάστα Caprese είναι η ιδανική λύση. Εμπνευσμένη από την κλασική ιταλική σαλάτα Caprese, αυτή η εκδοχή της με ζυμαρικά θα σας ταξιδέψει στη Μεσόγειο. Με ντοματίνια, φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικό και σάλτσα πέστο, το πιάτο αυτό γίνεται ο απόλυτος σύμμαχός σας στα γεύματα με φίλους ή σε ένα γρήγορο, απολαυστικό βραδινό. Ετοιμάστε το από νωρίς και απολαύστε το οποιαδήποτε στιγμή, δροσερό και φρέσκο!
Υλικά (για 4 άτομα):
- 400 γρ. ζυμαρικά (βίδες, πένες ή φιογκάκι)
- 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
- 300 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 1 βάζο έτοιμη σάλτσα πέστο ή 200 γρ. σπιτική
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι μπασλάμικο
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό.
- Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα σε μπουκιές και τα φύλλα βασιλικού.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπασλάμικο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
- Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας δροσερή, γαρνίροντας με επιπλέον βασιλικό ή λίγο ξύσμα λεμονιού για extra φρεσκάδα.
Καλή απόλαυση!