Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
30.6°C33.2°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
29.3°C31.9°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.0°C30.5°C
3 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.3°C29.1°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
30.9°C30.9°C
4 BF 27%
Κυριακάτικο τραπέζι / Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές με λουκάνικο και μοτσαρέλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριακάτικο τραπέζι / Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές με λουκάνικο και μοτσαρέλα

Αν αγαπάτε τα γεμιστά αλλά ψάχνετε κάτι διαφορετικό, τότε αυτή η συνταγή για γεμιστές πιπεριές με χωριάτικο λουκάνικο θα σας ξετρελάνει. Συνδυάζει πικάντικο λουκάνικο, αρωματικά μυρωδικά, σκόρδο, ντομάτα και ρύζι, δημιουργώντας μια γέμιση γεμάτη γεύση και χαρακτήρα. Οι γλυκές πιπεριές μαλακώνουν στο ψήσιμο, αγκαλιάζοντας το μείγμα στο εσωτερικό τους με έναν απόλυτα σπιτικό και ζεστό τρόπο. Συνοδέψτε με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι δροσερό κρασί, και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα γεμάτο μεσογειακή θαλπωρή.

 

Υλικά:

  • 4-6 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί), κομμένες στο πάνω μέρος και καθαρισμένες
  • 500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο (γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα με τα γούστα σας)
  • 1 φλ. μαγειρεμένο ρύζι (λευκό ή καστανό)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ ή 400 γρ. φρέσκιες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα, χωρισμένη στη μέση
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί.
  2. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές: Κόβουμε τα καπάκια, αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες. Τις αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε στο ταψί.
  3. Ψήνουμε το λουκάνικο: Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το λουκάνικο, το σπάμε με κουτάλι μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε τα περιττά λίπη.
  4. Σοτάρουμε τα αρωματικά: Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο (3–4 λεπτά). Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
  5. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λουκάνικο, το σοταρισμένο κρεμμύδι-σκόρδο, το ρύζι, τις ντομάτες, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το μπούκοβο, την παρμεζάνα, τη μισή μοτσαρέλα και τα φρέσκα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Γεμίζουμε τις πιπεριές: Τις γεμίζουμε με το μείγμα και πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  7. Ψήνουμε για 30–35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ