Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
31.3°C33.5°C
3 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
31.0°C33.0°C
3 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.0°C30.5°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.8°C29.7°C
4 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
32.9°C32.9°C
3 BF 22%
Κυριακάτικο τραπέζι / Φρέσκα βιετναμέζικα spring rolls για αρχάριους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριακάτικο τραπέζι / Φρέσκα βιετναμέζικα spring rolls για αρχάριους

Freepik

Με φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά και γαρίδες τυλιγμένα σε διάφανο φύλλο ρυζιού, αυτά τα ρολά είναι όχι μόνο γευστικά αλλά και εντυπωσιακά στο σερβίρισμα. Συνοδεύονται με απολαυστική σάλτσα από φιστίκι που απογειώνει τη γεύση τους. Είναι τέλεια για ελαφρύ μεσημεριανό, υγιεινό σνακ ή ακόμα και για τραπέζι με φίλους. Δοκιμάστε τα, θα σας ταξιδέψουν γευστικά στο Βιετνάμ, χωρίς να χρειάζεστε εξειδικευμένες μαγειρικές δεξιότητες!

 

Υλικά (για περίπου 16 ρολά)

Για τα ρολά:

  • 16 φύλλα ρυζιού
  • 200 γρ. βρασμένες γαρίδες, κομμένες στη μέση κατά μήκος, περίπου 15 γαρίδες)
  • 200 γρ. νουντλς ρυζιού, τύπου vermicelli
  • 16 φύλλα μαρουλιού
  • Φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο, κόλιανδρο, βασιλικό (ό,τι έχετε, περίπου ½ φλ.)
  • 2 μικρά καρότα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 μικρά αγγουράκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • Προαιρετικά:
  • Κομμάτια μαγειρεμένου χοιρινού ή τόφου
  • Φύτρα φασολιών

Για τη σάλτσα φιστίκι:

  • 6 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. fish sauce
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη ή μέλι
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ
  • Λίγο μπούκοβο
  • Χλιαρό νερό για να αραιώσει

 

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τα νουντλς: Βράστε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίξτε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Αφήστε τα στην άκρη.
  2. Προετοιμάστε τα λαχανικά & τα μυρωδικά: Πλύνετε και στεγνώστε το μαρούλι, τα μυρωδικά, το αγγούρι και το καρότο. Κόψτε τα όλα λεπτά για να τυλίγονται εύκολα.
  3. Μαλακώστε τα φύλλα ρυζιού: Γεμίστε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο με ζεστό νερό. Βυθίστε 1 φύλλο για περίπου 5 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ελαστικό (θα μαλακώσει κι άλλο όσο δουλεύετε). Τοποθετήστε το σε καθαρή επιφάνεια ή σε υγρή πετσέτα.

 

Συναρμολόγηση:

  1. Βάλτε ένα φύλλο μαρουλιού στο κάτω μέρος του φύλλου ρυζιού.
  2. Προσθέστε από πάνω λίγα νουντλς, μυρωδικά, καρότο, αγγούρι.
  3. Τοποθετήστε 3 μισά γαρίδας με την ροζ πλευρά προς τα κάτω ώστε να φαίνονται μέσα από το φύλλο όταν τυλιχτεί.
  4. Προαιρετικά: προσθέστε το χοιρινό ή το τόφου.

 

Τύλιγμα:

  1. Διπλώστε τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίξτε σφιχτά από κάτω προς τα πάνω, (δείτε το video παρακάτω).
  2. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα και υλικά.

 

Φτιάξτε τη σάλτσα:

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Σερβίρετε τα ρολάκια φρέσκα με τη σάλτσα στο πλάι. Καταναλώνονται καλύτερα την ίδια μέρα.

 

Pro tips:

  • Μην γεμίσετε τα ρολάκια υπερβολικά για να μην σκιστούν.
  • Αν κολλάνε, δουλέψτε πάνω σε υγρή πετσέτα.

Καλή απόλαυση!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ