Live τώρα    
6°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
4.8°C7.0°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
5 °C
3.6°C6.1°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
9 °C
7.6°C9.4°C
4 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
8.0°C9.8°C
5 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
4 °C
3.9°C4.1°C
0 BF 100%
Κυριακάτικο τραπέζι / Τσίλι κον κάρνε, το δημοφιλές comfort food της Tex-Mex κουζίνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριακάτικο τραπέζι / Τσίλι κον κάρνε, το δημοφιλές comfort food της Tex-Mex κουζίνας

Freepic

Το τσίλι κον κάρνε είναι ένα χορταστικό, γευστικό πιάτο με ρίζες στη μεξικανική και τεξανική κουζίνα. Το όνομα μεταφράζεται από τα ισπανικά σε "τσίλι με κρέας", αντικατοπτρίζοντας τα κύρια συστατικά του, πιπεριές τσίλι και κρέας. Συνδυάζει μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτες, φασόλια και πιπεριές τσίλι, μαγειρεμένα αργά μαζί με αρωματικά μπαχαρικά όπως κύμινο, πάπρικα και σκόρδο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλούσιο και πικάντικο μαγειρευτό. Μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι, τσιπς τορτίγιας, τριμμένο τσένταρ και ξινή κρέμα ή γιαούρτι. Ιδανικό για οικογένειες αλλά και για παρέες, ένα πιάτο που φέρνει ζεστασιά σε κάθε τραπέζι.

 

Υλικά:

  • 600 γρ. μοοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. τριμμένη τομάτα
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (ξεπλυμένα)
  • 250 ml. βραστό νερό
  • 1 κύβος βοδινού
  • 1 πιπεριά Jalapeño ψιλοκομμένη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¼   κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ¼ κ.γ. τσίλι σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
  2. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στο τηγάνι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
  3. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το κύμινο, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το καγιέν και την jalapeño και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Βάζουμε τον κιμά και σωτάρουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, τον κύβο, το αλάτι, την τομάτα και το νερό και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε με το ρύζι και τα νάτσος και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τσένταρ, και την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι.

Καλή απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL