Live τώρα    
Αλληλεγγύη στους Έλληνες της Ουκρανίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλληλεγγύη στους Έλληνες της Ουκρανίας

Βετεράνοι του αντιφασιστικού πολέμου στο ελληνικό χωριό Τσερντακλή, στην Αζοφική Θάλασσα

Στην πολλαπλώς βαλλόμενη Ουκρανία ζει εδώ και πολλούς αιώνες ένας διόλου αμελητέος αριθμός Ελλήνων που σήμερα αριθμεί 150.000 ψυχές, με μητροπολιτικό κέντρο την αρχαία Ταυρική, τη βυζαντινή Περατεία, γνωστή στις μέρες μας ως Κριμαία.

Σε αυτούς τους Έλληνες δείχνουν την αλληλεγγύη τους οι «Δρόμοι Φιλίας και Πολιτισμού» με εκδήλωση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αύριο στις 8 μ.μ. στην οποία θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και της Κριμαίας, από την πολύχρονη έρευνα και καταγραφή του Στέλιου Ελληνιάδη.

Για το θέμα θα μιλήσουν οι: Νάντια Τσαπνή, πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Μαριούπολης, Ναταλία Μπάσενκο, υποδιευθύντρια έδρας Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μαριούπολης (τ.) και Στέλιος Ελληνιάδης, δημοσιογράφος-ερευνητής. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο χορευτικός όμιλος από το «Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών», ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χ.Γ.Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0