Live τώρα    
Πύρινα μέτωπα / Χωρίς ενεργό μέτωπο στο Λάτα Αλιβερίου - Υπό έλεγχο η φωτιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πύρινα μέτωπα / Χωρίς ενεργό μέτωπο στο Λάτα Αλιβερίου - Υπό έλεγχο η φωτιά στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

Πυροσβεστικό όχημα και πυροσβέστης στη φωτιά στη Λάτα Αλιβερίου
(evima.gr/screenshot)

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Λάτα του δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοντά στο σημείο που είχε εκδηλωθεί το πύρινο μέτωπο υπήρχαν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ η περιοχή σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς βρίσκεται σήμερα στην κατηγορία 3, δηλαδή σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Νέο μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση

Στις 13:50 ήχησε νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, με το οποίο ζητείται η απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Αλιβερίου προς το Αλιβέρι.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Νίκος Μαστροκώστας, ανέφερε ότι οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 300 μέτρων από ξυλουργική επιχείρηση και δύο σπίτια.

Νωρίτερα, το πρώτο μήνυμα του 112 ενημέρωνε για τη φωτιά όσους βρίσκονται στην περιοχή και τους καλούσε να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το drone επιτήρησης του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο εντόπισε την πυρκαγιά, συνεχίζει να παρέχει σε πραγματικό χρόνο εικόνα της εξέλιξης του συμβάντος, υποστηρίζοντας τον επιχειρησιακό συντονισμό.

Σημειώνεται ότι στο σημείο έχει μεταβεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ευβοίας, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Χωρίς ενεργό μέτωπο στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (14/07) σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποίησε ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με 30 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 πυροσβεστικά οχήματα και 2 ελικόπτερα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Επίσης, συνέδραμαν υδροφόρες του Δήμου Θέρμης, ενισχύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 προς όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, προκειμένου να ενημερωθούν για το συμβάν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0