Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
25.8°C28.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.8°C27.0°C
4 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
26.6°C27.7°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.4°C24.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
3 BF 36%
Eurovision 2025 / Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού με τον τενόρο JJ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eurovision 2025 / Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού με τον τενόρο JJ

(EPA/GEORGIOS KEFALAS)

Η βραδιά του μεγάλου τελικού του 69ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2025 ολοκληρώθηκε με την Αυστρία να κατακτά την κορυφή.

Η φετινή διοργάνωση στη Βασιλεία της Ελβετίας, ένα πανόραμα μελωδιών και φαντασμαγορικών σκηνικών, ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Αυστρο-φιλιππινέζο JJ με το «Wasted Love».

Με μια απίστευτη ερμηνεία στη σκηνή του St. Jakobshalle που ξεχείλιζε από ευαισθησία και εσωτερικότητα σε ασπρόμαυρο φόντο, ο νεαρός τενόρος καθήλωσε το κοινό στην κατάμεστη αρένα. Η εμφάνισή του επισφράγισε τα προγνωστικά και τα στοιχήματα που τον έχριζαν φαβορί από πολύ νωρίς.

(EPA/GEORGIOS KEFALAS)

Συγκεντρώνοντας 436 βαθμούς η Αυστρία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση.

Στη δεύτερη θέση ήρθε το Ισραήλ με 357 βαθμούς και στην τρίτη η Εσθονία με 356 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Σουηδία με 321 και η Ιταλία στη 5η θέση με 256 βαθμούς.

Η Ελλάδα με την Klavdia και το τραγούδι «Αστερομάτα» κατέλαβε την 6η θέση συγκεντρώνοντας 231 βαθμούς. Ακολουθούν η Γαλλία με 230 βαθμούς, η Αλβανία με 218 βαθμούς, η Ουκρανία με 218 βαθμούς επίσης και η Ελβετία στη 10 θέση, με 214 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2026 θα είναι η 70η επέτειος του κορυφαίου μουσικού θεσμού καθώς η πρώτη διοργάνωση έλαβε χώρα το 1956 στο Λουγκάνο της Ελβετίας με νικήτρια την Λις 'Ασια και το τραγούδι «Refrain».

(EPA/GEORGIOS KEFALAS)

Mια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς

Ο JJ μάγεψε στη σκηνή του Μεγάλου Τελικού το Σάββατο, προσφέροντας μια ερμηνεία γεμάτη ευαισθησία και εσωτερικότητα. Με τη φωνή του να αιχμαλωτίζει και τη σκηνική του παρουσία να μας ταξιδεύει σαν σε ένα καράβι με προορισμό το άγνωστο, κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.

Ο 23χρονος νικητής της φετινής Eurovision είναι ένας κοντρατενόρος με χαρακτηριστική φωνή που μπορεί να αγγίξει τα «ύψη» σοπράνο. Έχει ήδη αναγνωρισιμότητα στον κόσμο της κλασικής μουσικής και το φωνητικό του ταλέντο θεωρείται σπάνιο.

Το πραγματικό του όνομα είναι Johannes Pietsch, γεννήθηκε στη Βιέννη το 2001 και μεγάλωσε στο Ντουμπάι πριν επιστρέψει στη Βιέννη το 2016. Οι φίλοι της μουσικής μπορεί να αναγνωρίσουν τον JJ από το τηλεοπτικό σόου ταλέντων Starmania, όπου παρουσίασε την εξαιρετική φωνή και το εύρος του, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του σόου το 2021.

Επί του παρόντος, ο Αυστρο-φιλιππινέζος καλλιτέχνης εμφανίζεται στην Κρατική Όπερα της Βιέννης και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές, όπως οι Die Zauberflöte, Von der Liebe Tod και Tschick.

(EPA/GEORGIOS KEFALAS)

Ανάμεσα στις πιο ιδιαίτερες παρουσίες, η ελληνική συμμετοχή με την Klavdia και το τραγούδι «Αστερομάτα» κατάφερε να ξεχωρίσει, προσφέροντας μια ατμοσφαιρική και βαθιά συναισθηματική ερμηνεία που άγγιξε κοινό και κριτικούς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL