1. Γιατί δεν νοείται ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που στο κέντρο της να λειτουργούν λιγότερο από τρεις κινηματογράφοι. Με το μέλλον του Αττικόν και του Απόλλωνα να είναι πιο αβέβαιο από ποτέ 11 χρόνια μετά το κλείσιμό τους, το κέντρο της Αθήνας στερεύει από αίθουσες.
2. Γιατί οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι είναι οι εστίες πολιτισμού, ελεύθερης σκέψης και συνάθροισης, που προσδίδουν χαρακτήρα και ομορφιά σε μια πόλη.
3. Γιατί χωρίς αυτές τις αίθουσες θα μείνουν χωρίς στέγη όλα τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ της Αθήνας, μαζί και οι κινηματογραφικές λέσχες των σπουδαστών.
4. Γιατί θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη διανομή των καλλιτεχνικών ταινιών που έρχονται από τα φεστιβάλ του κόσμου και ψάχνουν το κοινό τους. Πλέον η διανομή θα κατακλύζεται κατά 90% από αμερικανικά blockbuster των studio και σίκουελ με υπερήρωες.
5. Γιατί η μόνη συνοικιακή αίθουσα με το φουαγιέ και τις αφίσες των «Προσεχώς» είναι ένα από τα πιο φιλόξενα καταφύγια για τους ανθρώπους αυτής της πόλης.
6. Γιατί το βίαιο και επιθετικό gentrification του εύκολου τουρισμού και η κουλτούρα της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν μπορούν να μετατρέψουν το κέντρο της πρωτεύουσας σε τουριστικό λούνα παρκ όπου οι ιθαγενείς ξέρουν μόνο να σερβίρουν και να εξυπηρετούν τους επισκέπτες. Η τουριστική ανάπτυξη και το επιχειρηματικό κέρδος σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν μπαίνουν πάνω από τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
7. Γιατί το πλήγμα στην εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή θα είναι τεράστιο εφόσον οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δημιουργοί θα έχουν μεγαλύτερο αγώνα να δώσουν για να διεκδικήσουν χώρο οι ταινίες τους και να μην κατέβουν από τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα.
8. Γιατί άλλο πράγμα είναι η 7η Τέχνη, όπου είσαι συμμέτοχος και κοινωνός σε μια συλλογική εμπειρία, όπου επιλέγεις με βάση την αισθητική, την κουλτούρα και ενίοτε για να δοκιμαστείς ή και να αναμετρηθείς με μια ταινία και άλλο πράγμα το ψυχαγωγικό θέαμα, το οποίο μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε μικρή οθόνη λίγων ιντσών και στη σερβίρει βολικά ο αλγόριθμος.
9. Γιατί οι κινηματογραφικές δημιουργίες, ακόμα και οι χειρότερες, έχουν φτιαχτεί για να προβάλλονται σε widescreen οθόνη με συγκεκριμένες προδιαγραφές ήχου και εικόνας. Η θέαση των ίδιων των ταινιών σε μικρή οθόνη είναι μία εντελώς διαφορετική εμπειρία.
10. Γιατί οι κινηματογράφοι προβάλλουν καλλιτεχνικά έργα, ενώ οι πλατφόρμες προσφέρουν content. Και η διαφορά είναι τεράστια.