Live τώρα    
Ειρήνη Παπά / «Θα γεράσω άνετα και ωραία χωρίς καμία ενοχή» - (Βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειρήνη Παπά / «Θα γεράσω άνετα και ωραία χωρίς καμία ενοχή» - (Βίντεο)

Ειρήνη Παπά
ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ/eurokinissi

Η εμβληματική Ειρήνη Παπά δεν μάγεψε μόνο με τις ερμηνείες της αλλά και με την ξεχωριστή στάση της σαν άνθρωπος. Άλλωστε η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της ότι «πιστεύω ότι πρώτα είσαι άνθρωπος, μετά γυναίκα, μετά ηθοποιός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εγώ ήθελα πάντα να γίνω γνωστή με την αξία μου», έλεγε στον Φρέντυ Γερμανό και το Νίκο Χατζηνικολάου, το 1995, «θεωρώ το παραμύθι της Σταχτοπούτας το πιο ανήθικο που υπάρχει», είχε αναφέρει ριζοσπαστικά.

Πολύ μπροστά για την εποχή της έσπαγε κατεστημένα των καιρών, ατρόμητη και με class. «Θα γεράσω άνετα και ωραία και χωρίς καμία ενοχή, γιατί αυτή είναι η μοίρα μου. Αλλά το δεν επιτρέπεται και δε μπορώ να γεράσω, είναι αυτά που αναθέτουν στη γυναίκα.

Η θέση της για τη γυναίκα στην κοινωνία ήταν ξεκάθαρη και σαφής «δεν επιτρέπεται σε μας να γεράσουμε και αυτό είναι άγριο για τη γυναικά».

«Δεν στο εύχομαι να έχεις γεννηθεί γυναίκα, γιατί μας έχει φορτωθεί ηθική του σεξ και η ευθύνη του πόθου» έλεγε με τον αέρα μιας μεγάλης κυρίας της Τέχνης.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_ZiXy3hf7Q&t=3s

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0