Live τώρα    
"Ψηφιακή σύγκλιση" από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ψηφιακή σύγκλιση" από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης διοργανώνει δύο ημερίδες με θέμα «Ο κινηματογράφος στην Ελλάδα», όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης που έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση".

Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ. στην αίθουσα "Παύλος Ζάννας" του Ολύμπιον και η δεύτερη θα διεξαχθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ. στην αίθουσα "Αθηνά" του ξενοδοχείου "Parthenon" (Μακρή 6).

Στις ημερίδες θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη του έργου και της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης Αργυρώ Μεσημέρη, η ιστορικός τέχνης Ειρήνη Οράτη, ο κριτικός κινηματογράφου Μισέλ Δημόπουλος, ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Κατσάγγελος, καθώς και συντελεστές του έργου εκ μέρους της ομάδας τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη φωτογράφηση της συλλογής HELLAFFI καθώς και τη μετάφραση των μετα-δεδομένων και επιλεγμένων τμημάτων από τα τεκμήρια, ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη πρόσβαση σε αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0