"Γερμανική πρεμιέρα" έκανε χθες βράδυ το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "Agora", καθώς προβλήθηκε από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση WDR, η οποία είναι συμπαραγωγός της ταινίας (οι υπεύθυνοι του καναλιού δήλωσαν στον σκηνοθέτη πως θεωρούν τιμή τους τη συμμετοχή στην ταινία). Στην Ελλάδα, ταυτόχρονα, το "Agora" μπαίνει στην τέταρτη εβδομάδα προβολής του, με μεγάλη ανταπόκριση από τους θεατές. Χαρακτηριστικά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του "Ολύμπιον" και του Μουσείου Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη Νότης Φόρσος αναφέρει: «Δεν ξέρω αν η επιτυχία της ταινίας μπορεί να θεωρηθεί απρόσμενη, αλλά σίγουρα είναι εντυπωσιακή σε μια στιγμή που ο κινηματογράφος, μη εξαιρουμένου του εμπορικού, περνάει κρίση εισιτηρίων. Η αίθουσα θύμιζε μέρες φεστιβάλ. Έκανε δύο φορές full house, σπάνιο για ταινία σε εμπορική εκμετάλλευση».
Το "Agora" συνεχίζει να προβάλλεται στους κινηματογράφους "Ααβόρα" και "Studio" στην Αθήνα, "Ολύμπιον" και "Τάκης Κανελλόπουλος" στη Θεσσαλονίκη και "Βιτσένζος Κορνάρος" στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από χθες ξεκίνησε να προβάλεται στον κινηματογράφο "Αττικόν" στα Χανιά, ενώ από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα προβάλλεται και στον κινηματογράφο "Cineland Παντελής" στο Ρέθυμνο.
Σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ., ο σκηνοθέτης Γιώργος Αυγερόπουλος θα παρουσιάσει την ταινία του στον κινηματογράφο "Βιτσέντζος Κορνάρος" (Μαλικούτη 18-20) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά το πέρας της προβολής της ταινίας, ο Γιώργος Αυγερόπουλος θα συζητήσει με τους θεατές. Επίσης, αύριο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 7.45 μ.μ. ο Γιώργος Αυγερόπουλος θα συζητήσει με τους θεατές στον κινηματογράφο "Αττικόν" (Ηρ. Πολυτεχνείου & Δραγούμη 1) στα Χανιά.
Παράλληλα, το "Agora" ξεκινά το ταξίδι του στις κινηματογραφικές λέσχες της χώρας: Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα προβληθεί στο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στην Κινηματογραφική Λέσχη της Ιτέας.