Ένα έργο των αρχών του 20ού αιώνα, την όπερα δωματίου Cendrillon της διάσημης μέτζο σοπράνο Pauline Viardot (1821-1910), παρουσιάζει ο ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης σε συνεργασία με την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή, γνωστή από τις παραστάσεις της Απαχηδές των Αθηνών, Fables κ.ά.
Πρόκειται για ένα έργο που η Pauline Viardot συνέθεσε διασκευάζοντας το παραμύθι της Σταχτοπούτας, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1904. Πρόκειται για μια οπερατική εκδοχή που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για έξι τραγουδιστές, χορωδία και πιάνο.
Σε αντίθεση με το παραμύθι, η Σταχτοπούτα της Viardot είναι σκοτεινή, ενήλικη και γεμάτη χιούμορ, σηματοδοτώντας το τέλος μια εποχής και την απαρχή μιας καινούργιας. Τα νέα ρεύματα, το ancient regime, η ταξική αναδιάρθρωση, οι πρωτοπορίες της εποχής, όλα εκρήγνυνται και συντίθενται απολαυστικά, μέσα από τη γραφή αυτής της σημαντικής δημιουργού.
Στην παράσταση της ομάδας Ραφή παίρνουν μέρος οι Χρήστος Δεληζώνας, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Χρήστος Κεχρής, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Γιώργος Ματθαιακάκης, Κώστας Μαυρογένης, Λητώ Μεσσήνη, Μάϊρα Μηλολιδάκη. Τη μουσική διδασκαλία και την πιανιστική ερμηνεία ανέλαβε ο Μιχάλης Παπαπέτρου, ενώ τα σκηνικά φροντίζει ο Αδριανός Ζαχαριάς και τα κοστούμια η Μαργαρίτα Δοσούλα.
Η Cendrillon παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Skrow, στο Παγκράτι.