Να αξιοποιήσει την υπόθεση "έξοδος στις αγορές", ώστε να προσπαθήσει να συσπειρώσει το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες ευρωεκλογές, επιχειρεί ο Ευ. Βενιζέλος. Οι προθέσεις του για αυτή την κεντρική πτυχή της προεκλογικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει διαφάνηκε στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος, με τον ίδιο να απευθύνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με πανηγυρικό πνεύμα και διθυραμβική διάθεση.
Αφού είπε ότι η έξοδος στις αγορές "επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό και χειροπιαστό τρόπο την αλλαγή σελίδας και την επάνοδο στην ομαλότητα", απέδωσε την "επιτυχία" "πρωτίστως" στις προσπάθειες και το πολιτικό κόστος των Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, για να ζητήσει εν συνεχεία ενίσχυση του "προοδευτικού πόλου" στην κυβέρνηση, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ (Ελιάς), στις εκλογές. Παράλληλα με τη σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε και το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ανοικτό το μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των "δεδηλωμένων ή εξ αντικειμένου εταίρων του", ο Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε πρόσκληση "συστράτευσης" σε όλα τα στελέχη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ιστορικά, καθώς εκείνα έχουν αποστασιοποιηθεί πλήρως από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντάς τους ότι "δεν χρειάζονται πρόσκληση γιατί εδώ είναι το σπίτι τους".
Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε τους υπουργούς, τους βουλευτές, τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα μέλη των Τομέων, να "οργώσουν" τη χώρα έως τις εκλογές, ενώ ανακοίνωσε και τη σύνθεση της δεκαοκταμελούς Γραμματείας που θα συντονίζει την εκλογική επιτροπή. Σε αυτή θα μετέχουν οι: Κ. Σκανδαλίδης, Φ. Γεννηματά, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Κουτσούκος, Θ. Μωραΐτης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Τ. Αντωνίου, Δ. Καρύδης, Ν. Σαλαγιάννης, Λ. Κατσικαρέλης, Φ. Χατζημιχάλης, Χρ. Πρωτόπαπας, Ν. Γιαννακοπούλου, Τ. Ρήγας, Π. Κουκουλόπουλος, Φ. Σαχινίδης, Μιχ. Καρχιμάκης, Άρ. Καρβούνης.
Ν. ΛΙΟΝ.