Live τώρα    
Β. Κεγκέρογλου: / Β. Κεγκέρογλου: "Πρώτη πρόταση" ο κανονισμός του ΕΤΕΑ για τις επικουρικές συντάξεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Κεγκέρογλου: / Β. Κεγκέρογλου: "Πρώτη πρόταση" ο κανονισμός του ΕΤΕΑ για τις επικουρικές συντάξεις

«Μια πρώτη πρόταση» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, τον κανονισμό για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων που ενέκρινε το Δ.Σ. του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι ο κανονισμός θα υποστεί επεξεργασία από τις υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ θα ληφθούν υπόψη και τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που έχει πραγματοποιηθεί μετά την ενοποίηση των ταμείων.

«Στοχεύουμε στο να αρθούν τα προβλήματα και να έχουμε ένα βιώσιμο ταμείο με δυνατότητα να δίνει καλές επικουρικές συντάξεις» σχολίασε ο Β. Κεγκέρογλου προειδοποιώντας ότι «αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις προς τη βιωσιμότητα των ταμείων, θα έχουμε εξάχνωση συντάξεων». Ο υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο και για τα εφάπαξ σημειώνοντας ότι οι ανακοινώσεις αυτές θα κινηθούν «πιθανώς σε θετικότερη κατεύθυνση». Παράλληλα διέψευσε τα όσα λέγονται για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων παρατηρώντας ότι «δυστυχώς τα όσα λέγονται λειτουργούν υπέρ των εργοδοτών».

Ο Δ. Στρατούλης υπογράμμισε πως «κρατάω ότι δεν σκέφτεστε να εγκρίνετε ως έχει την πρόταση» τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί η πρόταση θα αποβεί εις βάρος των ασφαλισμένων καθώς οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι τουλάχιστον 20%, ενώ κάποιοι κινδυνεύουν να μην λάβουν καθόλου επικουρική. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον κανονισμό «απάνθρωπο και αντικοινωνικό» και στάθηκε ιδιαίτερα στην αλλαγή των ηλικιακών ορίων για τη λήψη σύνταξης λόγω χηρείας. Ο Δ. Στρατούλης αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΤΕΑ με προσωπικό καθώς μετά τις 29 διαθεσιμότητες ο κάθε υπάλληλος καλείται να εξυπηρετήσει 8.000 ασφαλισμένους, ενώ, αν πραγματοποιηθούν οι ακόμα 20 διαθεσιμότητες που σχεδιάζονται, η αναλογία θα πάει στο ένας υπάλληλος για 8.500 ασφαλισμένους.

Κ.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0