Σε δήλωση για την σιωπή της κυβέρνησης σχετικά με την περίπτωση του υφυπουργού Δοξιάδη, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος.
Ο Αρίστος Δοξιάδης ορκίστηκε χτες υφυπουργός της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε από τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής (14/03).
Όπως κατήγγειλε και χθες με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, είναι «αδιανόητο να ορκίζεται υπουργός» ο κ. Δοξιάδης, καθώς η επιλογή αυτή της κυβέρνησης δείχνει αδιαφορία για την κοινωνία και την προκαλεί.
Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται θέτοντας ερωτήματα για την πρότερη δραστηριότητα του νέου υφυπουργού Ανάπτυξης ως νόμιμου εκπροσώπου εταιρείας που καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου.
Ο κ. Καραμέρος καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην κρύβεται. «Οφείλουν μία απάντηση, αλλιώς η σιωπή είναι ενοχή», τονίζει χαρακτηριστικά και επισημαίνει:
«Εκτός αν ψάχνουν να πληρώσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο και μετά να παραιτήσουν τον κ. Δοξιάδη όπως οφείλουν ούτως ή άλλως».
Ολόκληρη η δήλωση:
Ο κ. Δοξιάδης έγινε υπουργός από τον κ. Μητσοτάκη επειδή έβριζε στα social media τους πολίτες που κατέβηκαν στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη; Ήταν ή όχι όμως παράλληλα και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου χρεώνοντας τους Έλληνες πολίτες με 10 εκατομμύρια ευρώ;
Να μην κρύβονται. Οφείλουν μία απάντηση, αλλιώς η σιωπή είναι ενοχή. Εκτός αν ψάχνουν να πληρώσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο και μετά να παραιτήσουν τον κ. Δοξιάδη όπως οφείλουν ούτως ή άλλως.