Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
28.8°C33.2°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
28 °C
24.7°C29.9°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.0°C29.4°C
2 BF 36%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
26.9°C31.1°C
1 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
30.9°C33.4°C
0 BF 25%
Νίκος Ταχιάος / Στοχοποιεί όσους προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του flyover στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Ταχιάος / Στοχοποιεί όσους προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του flyover στη Θεσσαλονίκη

O Νίκος Ταχιάος στην παρουσίαση του flyover
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να στοχοποιεί όσους διαμαρτύρονται υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος επέλεξε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Νίκος Ταχιάος, αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για προσωρινή παύση των εργασιών κατασκευής του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρίχνοντας την ευθύνη για την ταλαιπωρία που βιώνει η Θεσσαλονίκη στους ίδιους τους πολίτες.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι «θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου».

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) μετά από τις προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης, με προσωρινή διαταγή αναστέλλει την πρόοδο κάθε εργασίας για την κατασκευή του flyover.

Με λίγα λόγια σταματούν οι εργασίες, μέχρι να κατατεθεί ο φάκελος από το δημόσιο στο ΣτΕ, με τα έγγραφα που απαιτεί το ανώτατο δικαστήριο.

Η προσφυγή των φορέων αφορά στην έλλειψη οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης και κάποια θέματα που αφορούν την διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως τα ασθενοφόρα και τα οχήματα της πυροσβεστικής.

Οι φορείς στην αίτησή τους τόνιζαν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου με κίνδυνο πρόκλησης ανεπίστρεπτης βλάβης του δάσους. Επιπλέον γινόταν αναφορά και στην εξαγγελθείσα κατεδάφιση των γεφυρών σύνδεσης της πόλης με το δάσος (γέφυρα Περραιβού, Αγίου Παύλου κ.λπ.), το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυσχερή πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον αποκλεισμό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης από το περιαστικό δάσος, καθώς και στην έλλειψη περιβαλλοντικής μελέτης για τις επιπτώσεις στη χλωρίδα, στην πανίδα και στους επισκέπτες του δάσους από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων της εταιρείας στους δασικούς δρόμους του Σέιχ Σου.

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Ταχιάου:

«Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι μόνες εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL