Live τώρα    
Κανείς δεν θυμάται πια το Αρκαλοχώρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κανείς δεν θυμάται πια το Αρκαλοχώρι

Ο Χάρης Μαμουλάκης στο Αρκαλοχώρι
(SCREENSHOT)

Πέρα από την υποκρισία, η στάση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού προσωπικά απέναντι στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης ξεπερνά κάθε προηγούμενο αναλγησίας. Δεν φτάνει που δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση εμπαίζει αυτούς τους ανθρώπους που ακόμα περιμένουν την κρατική βοήθεια για να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους και να ορθοποδήσουν στον τόπο τους, είναι και που το επιτελικό κράτος τούς αντιμετωπίζει σαν καταληψίες των πρόχειρων καταλυμάτων που τους προσφέρθηκαν και σαν κοινούς μπαταχτσήδες του Δημοσίου.

Δεν φτάνει που πριν από έναν μήνα το υπουργείο Υποδομών ζήτησε από όσους δεν είναι ιδιοκτήτες σπιτιών να εγκαταλείψουν τους πρόχειρους οικίσκους στους οποίους εδώ και δύο χρόνια διαμένουν, δεν φτάνει που δύο χρόνια μετά τον σεισμό οι 2.250 φάκελοι για αποκαταστάσεις των ζημιών έχουν κολλήσει σε αρμόδιες υπηρεσίες, τώρα οι σεισμόπληκτοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις κατασχέσεις του Δημοσίου.

Την υποκριτική στάση της κυβέρνησης αναφορικά με τις δήθεν ενισχύσεις προς τους σεισμόπληκτους αναδεικνύει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος το πρωί της Κυριακής βρέθηκε στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι στην Κρήτη.

Ο Χ. Μαμουλάκης, μεταφέροντας τη συνομιλία του με την Δήμητρα Πετράκη, η οποία είναι πολύτεκνη μητέρα με τρία παιδιά φοιτητές, τόνισε ότι η ίδια δεν μπορεί να μείνει πλέον στο σπίτι της λόγω του σεισμού, και ως πληγείσα της δόθηκαν κάποια χρήματα τα οποία δήθεν ήταν ακατάσχετα. Ωστόσο, καθώς η Δ. Πετράκη είχε χρέη προς την εφορία, τα χρήματα που βρίσκονταν στον ακατάσχετο λογαριασμό της Αρωγής κατασχέθηκαν τελικά από τις αρμόδιες Αρχές.

Ολα αυτά συμβαίνουν μετά από δύο χρόνια κυβερνητικών υποσχέσεων και πρωθυπουργικών δεσμεύσεων, που πανηγυρικά προβλήθηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ. Δύο χρόνια μετά, το Αρκαλοχώρι θαρρείς και δεν υπάρχει ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τα ΜΜΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0