Με τη βούλα της Βουλής μπαίνει μπροστά το πάρτι απευθείας αναθέσεων για λίγους στην πληγωμένη από την κακοκαιρία Daniel Θεσσαλία. Τροπολογία για την κατεπείγουσα εκτέλεση έργων κατέθεσαν τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφοράς και Υποδομών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη δικαστική αστυνομία.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι στις περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και απαιτείται κατεπείγουσα εκτέλεση έργων που συνδέονται με την αποκατάσταση των υποδομών τους, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει δια των υπηρεσιών και των εποπτευομένων φορέων του τον σχεδιασμό, την ανάθεση και την εκτέλεση των κατεπειγόντων έργων αποκατάστασης βλαβών των υποδομών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη προαναγγείλει το μοίρασμα εργολαβιών στις μεγάλες κατασκευαστικές, στη σύσκεψη που είχε στην Καρδίτσα με δημάρχους των περιοχών που χάθηκαν από τον χάρτη από το πέρασμα της κακοκαιρίας.
«Θα πρέπει τώρα να επιστρατεύσουμε ουσιαστικά όλες τις κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, όλες τις μεγάλες, να μοιράσουμε τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν και γρήγορα να κινηθούμε», ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού.
Μάλιστα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε να αποθεώσει τα έργα – ρημάδια που έγιναν μετά την κακοκαιρία «Ιανός» το 2020 και τα οποία διαλύθηκαν από την κακοκαιρία Daniel εξαφανίζοντας χωριά. «Η περίπτωση του “Ιανού” ήταν νομίζω ενδεικτική. Δούλεψε καλά το μοντέλο αυτό, με μία μεγάλη κεντρική εργολαβία η οποία έκανε παρέμβαση», είπε χωρίς αιδώ ο πρωθυπουργός.