Live τώρα    
Τάκης Θεοδωρικάκος / Ανερυθρίαστο εμπόριο φόβου με εργαλείο πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τάκης Θεοδωρικάκος / Ανερυθρίαστο εμπόριο φόβου με εργαλείο πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΕΒΡΟΣ
ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ / EUROKINISSI

Συνεχίζει να εκθέτει την κυβερνηση Μητσοτάκη και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου η προχειρότητα με την οποία αναζητά να παρουσιάσει έργο σε διάφορους τομείς για να μειώσει το πολιτικό κόστος από το σκάνδαλο των υποκλοπών και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Την Πέμπτη, ήταν η σειρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου να προσβάλει την κοινή λογική, με τα όσα είπε στο Mega σε σχέση με τον Έβρο, τις προσφυγικές ροές και τα πεπραγμένα της ΕΛΑΣ.

 
Ενώ στις 30 Αυγούστου ο ίδιος αναφερόταν σε «πάνω από 35.000» πρόσφυγες που προσέγγισαν τα σύνορα και τα ΜΜΕ προσδιόριζαν ακριβώς τον αριθμό σε 36.386, μία εβδομάδα αργότερα, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ «φούσκωσε» τον αριθμό στους 40.000. Κάποιος καλόπιστος θα μπορούσε ίσως να υποθέσει ότι τα στοιχεία των τελευταίων δύο ημερών του μήνα αύξησαν τον αριθμό. Ωστόσο, ο υπουργός όχι μόνο διατήρησε τον συνολικό αριθμό από τις αρχές του έτους αναλλοίωτο, αλλά τον μείωσε. Στο τέλος Αυγούστου αναφέρονταν 154.000, τώρα ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για «πάνω από 150.000», ενώ με βάση την αύξηση που ανακοίνωσε για τον Αύγουστο θα έπρεπε να μιλάει για 160.000... Δείτε ενδεικτικά το ρεπορτάζ του ίδιου καναλιού της 30ης Αυγούστου:
 
 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθεί ουσιαστικά και επικοινωνιακά την επέκταση του φράχτη σε όλο σχεδόν μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο και ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ό,τι μπορούσε: «Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό ήδη προχωράμε σε κατασκευή εμποδίου, φράχτη, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Μέχρι σήμερα έχουν φτιαχτεί 37 χλμ. φράχτη. Είναι εφικτό να γίνουν άλλα 140 χλμ. ... Οι υπηρεσίες μας έχουν καταλήξει ότι είναι απολύτως απαραίτητη η κατασκευή του. Στα σημεία που υπάρχει φράχτης ουσιαστικά δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση. Κανείς δεν δοκιμάζει να περάσει τον Έβρο υπερπηδώντας εμπόδιο ύψους 5 μ. που φυλάσσεται από αστυνομικούς και ηλεκτρονικά μέσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0