Live τώρα    
Γιάννης Οικονόμου / Ψέματα κατά Παπαγγελόπουλου – Βαριά εκτεθειμένος - Δεν παραπέμπονται για Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Οικονόμου / Ψέματα κατά Παπαγγελόπουλου – Βαριά εκτεθειμένος - Δεν παραπέμπονται για Novartis

Ο Γιάννης Οικονόμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Το σκεπτικό του βουλεύματος με το οποίο καταρρίπτεται το αφήγημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί σκευωρίας Novartis έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου που έσπευσε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου με fake news να προκαταλάβει τις δυσμενέστατες επιπτώσεις για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο βούλευμα, όπως αποκάλυψε το avgi.gr, αναφέρεται σαφώς ότι οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ελένη Τουλουπάκη δεν παραπέμπονται για το σκάνδαλο Novartis. Παραπέμπονται με την κατηγορία ότι δεν διαβίβασαν άμεσα μια μηνυτήρια αναφορά τριών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Πρόκειται, δηλαδή, όπως σημείωναν νομικοί κύκλοι για πειθαρχικό παράπτωμα.

Για όλες τις άλλες κατηγορίες που είχαν στηθεί κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς υπάρχει πλήρης δικαίωσή τους καθώς κρίνονται σύννομες και επιβεβλημένες οι ενέργειές τους για το σκάνδαλο Novartis ενώ νόμιμο κρίνεται και το καθεστώς της προστασίας που αποδόθηκε σε κρίσιμους μάρτυρες του μέγα σκανδάλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωρίζοντας το περιεχόμενο και το σκεπτικό του βουλεύματος επιχείρησε να ρίξει στάχτη στα μάτια με οχετό κατά του Αλέξη Τσίπρα. Στη δήλωσή του ανέφερε ψευδώς ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «παραπέμφθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα».

Μόνο που το βούλευμα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και δεν έχει καμιά αιχμή και καμιά δίωξη που να σχετίζεται με τους χειρισμούς για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.
Αντίθετα το βούλευμα αποτελεί «βόμβα» για τους ενορχηστρωτές της σκευωρίας καθώς δέχεται ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο άνθρωπος στον οποίο ο κ. Τσίπρας ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμφθηκε χθες, με ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, στο Ειδικό Δικαστήριο για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που άδικα και σκαιά στοχοποιήθηκαν μέσω της υπόθεσης Novartis. Το γεγονός αυτό μιλά από μόνο του για τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα.  
Στο διάστημα 2015-2019 επιχειρήθηκε συστηματικά και κεντρικά η άλωση των θεσμών, η κατάργηση του Κράτους Δικαίου και η υποβάθμιση της Δημοκρατίας μας. Οι θεσμοί μας τελικά άντεξαν και η Κυβέρνησή μας δεσμεύεται στην απόλυτη θωράκισή τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μιλούν για την ανάγκη ελέγχου “των αρμών της εξουσίας”. Αντί να απολογηθούν δηλαδή, λένε ανοιχτά ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία, θα ξανάκαναν τα ίδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL