Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
26.8°C31.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C28.5°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.0°C30.9°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.5°C28.8°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.4°C28.9°C
0 BF 45%
Νίκος Ανδρουλάκης / Ασκήσεις ισορροπίας και στον ορισμό των τομεαρχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Ανδρουλάκης / Ασκήσεις ισορροπίας και στον ορισμό των τομεαρχών

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Στους υποστηρικτές του Γιώργο Φραγγίδη και Απόστολο Πάνα έδωσε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια της Υγείας και της Ανάπτυξης, απέναντι σε Πλεύρη και Γεωργιάδη. Εκκρεμής παραμένει η πλήρωση των κομβικών θέσεων του εκπροσώπου Τύπου και των διευθυντών της Κ.Ο. και του Πολιτικού Γραφείου του νέου προέδρου

Άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών αλλά και τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας όπως αυτές καθρεφτίζονται από την επιλογή συγκεκριμένων προσώπων αποτυπώνουν οι αλλαγές που αποφάσισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στους Τομείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Παραμένει εκκρεμής για μερικές μέρες ακόμα η πλήρωση των κομβικών θέσεων του εκπροσώπου Τύπου και των διευθυντών της Κ.Ο. και του Πολιτικού Γραφείου του νέου προέδρου.

Οπως είχε προαναγγείλει, οι συνυποψήφιοί του Παπανδρέου, Λοβέρδος, Καστανίδης έχουν ρόλο στους νέους Τομείς Πολιτικής Ευθύνης. Για την ακρίβεια, διατηρούν τα ίδια χαρτοφυλάκια. Η παραμονή του Ανδρέα Λοβέρδου στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, όπου ο ίδιος ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποδίδει διαχρονικά και προσωπικά μεγάλη σημασία με διαρκείς αναφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ως τομεάρχη, αντικατοπτρίζει εν προκειμένω τον κοινό τόπο και την κοινή σκληρή γραμμή που μοιράζονται στα εθνικά. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδ. Λοβέρδος, αφού ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των εκλογών, έσπευσε την επομένη να εκδηλώσει δημόσια και ευθέως τη στήριξή του στον Ν. Ανδρουλάκη, που ήδη είχε καταγράψει πολύ μεγάλη διαφορά από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα εκπροσωπεί την παράταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ ο Χάρης Καστανίδης (προτελευταίος στην εκλογική κούρσα) διατηρεί τον ρόλο του τομεάρχη Επικρατείας.

Ο τέως γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, που στήριξε τον Γ. Παπανδρέου και επί σειρά ετών ανήκε στον στενό πυρήνα συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, αναλαμβάνει τομεάρχης Εθνικής  Άμυνας. Ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Σκανδαλίδης διατηρεί τον τομέα Οικονομικών.

Τους πιο κρίσιμους τομείς της παρούσας συγκυρίας ανέλαβαν βασικοί υποστηρικτές του Ν. Ανδρουλάκη στην εκλογική εσωκομματική κούρσα, όπως οι Απόστολος Πάνας (Ανάπτυξης) και Γιώργος Φραγγίδης (Υγεία), που καλούνται να σηκώσουν το αντιπολιτευτικό βάρος απέναντι στους  Άδ. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη, αντίστοιχα. Αντίθετα, ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς -υποστηρικτής του Γ. Παπανδρέου-, που είχε την ευθύνη του Τομέα Υγείας έως τώρα μέσα στην πανδημία, τοποθετήθηκε στον τομέα της Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Κατρίνης ήδη είχε οριστεί επικεφαλής της Κ.Ο., ενώ και ο στενός συνεργάτης του νέου προέδρου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι αντιπρόεδρος της Βουλής. Η Λίτσα Λιακούλη, που έχει οριστεί γραμματέας της Κ.Ο., παραμένει τομεάρχης Εσωτερικών.

Στην αλλαγή ή ανάθεση καθηκόντων συμπεριλαμβάνονται η Τόνια Αντωνίου (Τομέας Κλιματικής Αλλαγής), που στήριξε τον νέο πρόεδρο, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ο. Γιώργος Αρβανιτίδης (Τομέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και ο Αχμέτ Ιλχάν, που θα παρακολουθεί το κυβερνητικό έργο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οσον αφορά τα μέλη της Κ.Ο. που στήριξαν τον Ανδ. Λοβέρδο προεκλογικά, η Χαρά Κεφαλίδου παραμένει τομεάρχης Παιδείας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου συνεχίζει στον τομέα Δικαιοσύνης και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος διατηρεί τον Πολιτισμό - Αθλητισμό. Τους τομείς ευθύνης τους διατηρούν και οι Γιώργος Καμίνης (Προστασία του Πολίτη - Μετανάστευση και  Άσυλο), Χρήστος Γκόκας (Υποδομών και Μεταφορών), Γιώργος Μουλκιώτης (Εργασίας). Ακόμη, ο Δημήτρης Μπιάγκης θα είναι τομεάρχης Τουρισμού - Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Μπαράν Μπουρχάν αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL