Live τώρα    
Ν. Βούτσης: / Εγρήγορση για να μην ξανασυμβεί το Ολοκαύτωμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: / Εγρήγορση για να μην ξανασυμβεί το Ολοκαύτωμα

Την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος τίμησε η Βουλή. "Όλη η ζωή μας θα πρέπει να κινείται πια με την επίγνωση ότι οι ιδεολογίες και οι πρακτικές που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα μπορούν να έρχονται ξανά και ξανά στην επιφάνεια και να δημιουργούν καινούργια θύματα και νέες τραγωδίες αν δεν υπάρχει η εγρήγορση από όλους. Όχι μόνο από τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και από τους θεσμούς" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο της Βουλής, μπροστά στη μαρμάρινη στήλη με τα χαραγμένα ονόματα των Ελλήνων Εβραίων βουλευτών θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η πρέσβης του Ισραήλ Ίριτ Μπε Άμπα και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας Δαυίδ Σαλτιέλ.

"Θυμόμαστε τους συνεργάτες, αυτούς που ωφελήθηκαν δίνοντας τις πληροφορίες για τις κρυψώνες των Εβραίων. Αυτούς που κατάσχεσαν τις περιουσίες των Εβραίων, που πήραν τα σπίτια, τα καταστήματα, τις αποθήκες, την περιουσία, τα έργα τέχνης των φίλων και γειτόνων τους και τα κράτησαν γι’ αυτούς" υπογράμμισε η πρέσβης του Ισραήλ, στέλνοντας το μήνυμα ότι "οι αρνητές του Ολοκαυτώματος δεν θα καταφέρουν να στρεβλώσουν μνήμες και οι ιστορικοί δεν θα ξαναγράψουν την Ιστορία".

Γ. Μπαλάφας: Ντροπή του δυτικού πολιτισμού

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας επισημαίνει: "27 Ιανουαρίου. Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Το ολοκαύτωμα! Έξι εκατομμύρια συνανθρώπων μας, Εβραίοι το θρήσκευμα, θανατώθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου των ναζιστών. Ανάμεσά τους και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι. Το Ολοκαύτωμα! Τη φρίκη του δυσκολεύεται να συλλάβει ανθρώπινος νους. Το υπέρτατο έγκλημα. Αιώνια ντροπή του δυτικού πολιτισμού".

"Το Ολοκαύτωμα! Το μήνυμα είναι καθαρό: Να μην ξεχάσουμε να διδασκόμαστε, να επαγρυπνούμε, να αγωνιζόμαστε" τονίζει ο Γ. Μπαλάφας και καταλήγει: "Για να ηττηθούν ιδεολογικά, πολιτικά και πρακτικά οι νοσταλγοί και θαυμαστές της ναζιστικής ιδεολογίας και θηριωδίας στην πατρίδα μας και παντού. Για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς, για να είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι όντας όλοι διαφορετικοί!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0