Live τώρα    
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: / Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:: Να μην εκδοθούν στην Ιταλία οι πέντε συλληφθέντες φοιτητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: / Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:: Να μην εκδοθούν στην Ιταλία οι πέντε συλληφθέντες φοιτητές

Να μην εκδοθούν στην Ιταλία οι πέντε συλληφθέντες φοιτητές από τις ελληνικές αρχές -στις 12/11- ζητάει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως "το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης έχει πάρει το πιο τρομακτικό πρόσωπο".

"Οφείλουμε να αντισταθούμε σε μια Ευρώπη που θα διώκει ανθρώπους για την πολιτική τους δράση και θα καταστέλλει βίαια κάθε διεθνή συνάντηση των κινημάτων και όσων αμφισβητούν τον μονόδρομο της νεοφιλελεύθερης λιτότητας" τονίζει η οργάνωση, υπενθυμίζοντας πως "την Πέμπτη 12.11.2015 οι ελληνικές αρχές εισέβαλαν σε σπίτια 5 Ελλήνων φοιτητών και τους συνέλαβαν δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητάει τη σύλληψη και την έκδοσή τους στην Ιταλία λόγω συμμετοχής τους στη διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς το 2015 στο Μιλάνο". "Σύμφωνα με το ένταλμα, 'θεάθηκαν' να συμμετέχουν σε επεισόδια" τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευμένη "στον αγώνα απέναντι στην Ευρώπη - φρούριο της τρομοκρατίας, της καταστολής".

Υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Υπέρ του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τάσσεται η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενη την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, την προστασία της εργασίας χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά και την εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε στο πλαίσιο της 2ης Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και κατατέθηκε από την Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, η οργάνωση νεολαίας υπερασπίζεται "την κατάργηση κάθε αναχρονιστικής νομοθετικής διάταξης που συμβάλλει σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, καθώς και τη συνολική αναθεώρηση του Συντάγματος και στην πράξη προστασία της εργασίας για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου".

Επίσης, "την εισαγωγή νομοθεσίας, ώστε τα τρανς άτομα να αλλάζουν τα έγγραφά τους χωρίς την προϋπόθεση στείρωσης ή άλλων ιατρικών διαδικασιών, ψυχιατρικών διαγνώσεων ή διάλυσης προτέρου γάμου, με γρήγορο, διαφανή και προσβάσιμο τρόπο, ώστε αυτά να βρίσκονται σε αρμονία με το φύλο αυτοπροσδιορισμού τους".

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τέλος "την απαραίτητη επιμόρφωση των εκπαιδευτών σε αυτά τα θέματα, καθώς και την εκπαίδευση για την αναγνώριση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0