Χωρίς να παίρνει θέση στη διαμάχη για τα μεταλλεία των Σκουριών, αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους εργαζόμενους ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το εργοτάξιο των μεταλλείων Ολυμπιάδας και τα γραφεία της διοίκησης του εργοταξίου Στρατωνίου, με 150 περίπου από αυτούς να παραμένουν στις υπόγειες στοές των μεταλλείων.
Ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι "επενδυτές και επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και πρωθυπουργοί, κυβερνήσεις, κόμματα που έχουν δώσει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο παίζουν παιχνίδια στην πλάτη εκατοντάδων εργαζόμενων στα μεταλλεία Χαλκιδικής που δίκαια αγωνίζονται για την εργασία τους, αλλά και συνολικότερα των κατοίκων της περιοχής" και πρόσθεσε ότι "επιδιώκουν να διχάσουν τον λαό για να περάσουν τη πολιτική τους".
Ο Σ. Ζαριανόπουλος επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής παρατηρώντας ότι "και στην περίπτωση των μεταλλείων Χαλκιδικής και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη δουλειά τους μόνο αυτή η πολιτική ανατροπής που προτείνει το ΚΚΕ είναι ικανή να συνδυάσει άμεσα και αποτελεσματικά και το δικαίωμα στη δουλειά και ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής".
Κώστας Παπαγιάννης