Live τώρα    
Με "υπογραφή Σαμαρά" τα "γαλάζια" ψηφοδέλτια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με "υπογραφή Σαμαρά" τα "γαλάζια" ψηφοδέλτια

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στα ψηφοδέλτιά της, η Ν.Δ. παρουσιάζει σήμερα τις τελικές λίστες, στις οποίες δεν θα έχει αλλάξει η σειρά των εκλόγιμων θέσεων.

Παρά τις κατά καιρούς εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο Ευ. Μεϊμαράκης να αλλάξει τα ψηφοδέλτια του κόμματος και δη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίψει τις εισηγήσεις αυτές, υπό τον φόβο της εσωστρέφειας -και παρά το γεγονός ότι στη Ν.Δ. το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ήταν παραδοσιακά η "υπογραφή" του εκάστοτε αρχηγού.

Υπό τον φόβο της εσωστρέφειας

Έτσι, η Ν.Δ. θα προσέλθει στις κάλπες με... "υπογραφή Σαμαρά", καθώς αν ο Ευ. Μεϊμαράκης άλλαζε τη σειρά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα δημιουργείτο ένταση και εικόνα σύγκρουσης μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και των "σαμαρικών". Τούτου δοθέντος, στις τέσσερις πρώτες θέσεις του Επικρατείας θα είναι οι τέσσερις εκλεγμένοι βουλευτές του κόμματος (Θ. Φορτσάκης, Ν. Κεραμέως, Δημ. Σταμάτης, Βασ. Οικονόμου), ενώ σε μη εκλόγιμη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημ. Γράψας, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Ευ. Μεϊμαράκης επί κυβέρνησης Καραμανλή, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να προσεγγίσει ψηφοφόρους του Κέντρου, αλλά και του ΛΑΟΣ, εντάσσοντας σε μη εκλόγιμες θέσεις ψηφοδελτίων στελέχη που προέρχονται από το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη, από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Στη Β' Πειραιώς, για παράδειγμα, θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο ο πρώην ποδοσφαιριστής και βουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Ανατολάκης και στην Α' Θεσσαλονίκης ο επίσης προερχόμενος από το ΛΑΟΣ, Αγγ. Κολοκοτρώνης. Στον Έβρο και την Λάρισα θα ενταχθούν στις λίστες οι προερχόμενοι από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Μαρ. Ουζουνίδης και Ελ. Πολύζου αντιστοίχως, ενώ ο σκηνοθέτης των προεκλογικών σποτ του Ποταμιού Π. Κοκκινόπουλος θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών. Στη λίστα της Θεσσαλονίκης θα ενταχθεί ο πρώην αντιδήμαρχος του Γ. Μπουτάρη Κ. Ζέρβας, ενώ στη Β' Αθήνας ή στον Πειραιά ο δικηγόρος Θεμ. Σοφός. Τέλος, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ Ανδρ. Τσώκος -και στενός πολιτικός φίλος του Μ. Βορίδη- θα είναι στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στην Ηλεία η Κρ. Κανελλοπούλου θα αντικαταστήσει τον Γ. Κοντογιάννη, ο οποίος αποχώρησε από την τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου.

Γ. ΜΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0