Την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ζήτημα των εθνικών εκλογών ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, ο Στ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία.
"[...] η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι για να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας", σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε πως υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία πρέπει να λυθούν από την παρούσα Βουλή, όπως "το Σύνταγμα, ο εκλογικός νόμος και η εκλογή του Προέδρου", και κατόπιν η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή, ο Στ. Θεοδωράκης ζήτησε να υπάρξει συναίνεση: "Εάν ο Πρόεδρος βγει από την επόμενη Βουλή, μπορεί να βγει με 120. Θα βγει ένας πρόεδρος με 120; Θα είναι ένας Πρόεδρος των Ελλήνων με 120; Με 125; Να βγει από αυτή τη Βουλή με 180. Να υπάρξει πολιτική συμφωνία".
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ακόμα πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, σημειώνοντας πως "δεν θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη δύναμη να φτάσει μέχρι τέλος. Φαίνεται μεγάλη η αδυναμία της".
Χ.Σ.