Σημεία και τέρατα συμβαίνουν στον χώρο της ιδιωτικής υγείας καθώς οι ασφαλιστικές κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μειώσουν τις παροχές αλλά και τις αποζημιώσεις που προβλέπονται στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με τους πολίτες.
Όπως κατήγγειλε ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, οι ασφαλιστικές δίνουν bonus στους ασφαλιστές προκειμένου να πιέσουν τους πελάτες τους για να «σπάσουν» τα ισόβια συμβόλαια υγείας αλλά και τα ισόβια συνταξιοδοτικά προγράμματα.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΕΚΕ μιλώντας στο Mega, τα ισόβια ασφάλιστρα υγείας θέλουν να τα εξαφανίσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν τους όρους και τα συνταξιοδοτικά γιατί είναι με σταθερό επιτόκιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ισόβια συμβόλαια υγείας από 711.000 το 2011 έπεσαν στα 278.000 το 2023.
Αναφερόμενος στις αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας ο Απόστολος Ραυτόπουλος ανέφερε ότι δεν ελέγχονται από κανέναν καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε κανέναν «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».
Στην ίδια εκπομπή πολίτης κατήγγειλε την αντιμετώπιση που είχε από πολύ μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία η κ. Ιωάννα η οποία έκανε επέμβαση στις φωνητικές χορδές στα τέλη Σεπτεμβρίου. Εκτός από το γεγονός ότι αυθαιρέτως όπως ανέφερε αύξησαν τα ασφάλιστρα από 260 ευρώ το μήνα σε 277 ευρώ τον Οκτώβριο του 2024, με διάφορες μεθόδους δεν την αποζημίωσαν για τις ημέρες άδειας που πήρε λόγω της επέμβασης όπως όριζε το συμβόλαιό της.
Η κ. Ιωάννα εξήγησε ότι ο χειρουργός της συνέστησε αφωνία και 30 ημέρες άδεια. Η ασφαλιστική την αποζημίωσε για 8 ημέρες καθώς αμφισβήτησε την κρίση του χειρουργού χωρίς ο επόπτης γιατρός της ασφαλιστικής να την εξετάσει ενώ αμφισβήτησε αυθαίρετα και το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να εργαστεί λόγω της αφωνίας με την κ. Ιωάννα να κάνει λόγο για «εκβιασμό».