Live τώρα    
Τι βλέπει η πρόεδρος των εξαγωγέων Χρ. Σακελλαρίδη / Αυξημένο ενδιαφέρον ξένων funds για την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι βλέπει η πρόεδρος των εξαγωγέων Χρ. Σακελλαρίδη / Αυξημένο ενδιαφέρον ξένων funds για την Ελλάδα

Αυξημένο ενδιαφέρον από ξένα funds να ανοίξουν γραφείο και να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας για να καλύψουν το κενό που υπάρχει στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας από τις τράπεζες διαπιστώνει η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη όπως ανέφερε χθες σε συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Ακόμη, σχολίασε ότι το παραπάνω ερευνήθηκε από την ίδια, αν και σκεφτόταν αρχικά, όπως είπε, ότι η επιβάρυνση θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα υψηλή για τις επιχειρήσεις, τελικά δεν είναι και κατά συνέπεια θα μπορέσουν να δουλέψουν οι επιχειρηματίες με κάποια κεφάλαια.

Ακόμη, η κυρία Σακελλαρίδη συνέχισε ότι πρέπει να είναι εθνική επιλογή για την οικονομία μας ο εξαγωγικός προσανατολισμός της ελληνικής παραγωγής, ενώ σχολίασε ότι: «δεν μας λείπουν οι θεσμοί, αλλά η λειτουργία τους» και υπογράμμισε τη σημασία μιας αναπτυξιακής τράπεζας για τους μικρομεσαίους.

Κ. Μίχαλος: Έκκληση σε όλες τις πλευρές για συμφωνία

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του ανέφερε ότι η παρατεταμένη αβεβαιότητα και το σκηνικό ρήξης με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκαλούν τεράστιες συνέπειες στην οικονομία. Για μια ακόμη φορά, πραγματοποίησε διπλή έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στους εταίρους μας να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0