Live τώρα    
Μόλις 90 εκατ. ευρώ η συνολική μείωση - Περίπου 600.000 φορολογούμενοι έμειναν εκτός / "Άνθρακες" ο... θησαυρός των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μόλις 90 εκατ. ευρώ η συνολική μείωση - Περίπου 600.000 φορολογούμενοι έμειναν εκτός / "Άνθρακες" ο... θησαυρός των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ

"Άνθρακες" αποδείχθηκε τελικά ο θησαυρός με τις εκπτώσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων που περίμεναν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτουμενων ακίνητων. Συνολικά, αναρτήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα του Taxisnet 1.456.955 εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με μειώσεις συνολικού ύψους 98.284.820 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΔΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περίπου 600.000 φορολογούμενοι οι οποίοι δικαιούνται εκπτώσεων και απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ δεν βρήκαν νέα εκκαθαριστικά με τον μειωμένο ή μηδενισμένο φόρο. Και αυτό γιατί, τελικά, εντάχθηκαν στα ποσά που λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του συνολικού καθαρού οικογενειακού εισοδήματος ακόμη και οι αποζημιώσεις απολύσεων, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, τα επιδόματα ανεργίας, το ΕΚΑΣ και τα επιδόματα των κινητικά αναπήρων και των ολικά τυφλών. Όλα αυτά τα ποσά που έλαβαν το 2013 προστέθηκαν στα φορολογούμενα εισοδήματά τους και ανέβασαν το συνολικό ύψος των ετησίων οικογενειακών εισοδημάτων τους σε επίπεδα υψηλότερα από τα εισοδηματικά όρια που τέθηκαν για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, με συνέπεια να αποκλειστούν από τη «λίστα» των δικαιούχων μείωσης ή πλήρους διαγραφής του ΕΝΦΙΑ! Για να αποκατασταθούν αυτοί οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τροποποιηθεί τόσο η ισχύουσα νομοθεσία όσο και η απόφαση που εξέδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου. Για όλους αυτούς θα πρέπει να αναμένονται οδηγίες από τη ΓΓΔΕ και θεωρείται δεδομένο ότι θα ταλαιπωρηθούν από τη γραφειοκρατία.

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0