Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να δηλώσουν έναν λογαριασμό που θα προστατεύεται έναντι κατασχέσεων μπορούν να μπουν στην υπηρεσία από την αρχική σελίδα www.gsis.gr και να επιλέξουν «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού». Ακολούθως, τυπώνουν το αποδεικτικό και το προσκομίζουν στην τράπεζα.
Εν ολίγοις, μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά τον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θέλετε να προστατεύετε από κατασχέσεις για ποσά έως και 1.500 ευρώ, να τυπώσετε το αποδεικτικό της αίτησης και να πάτε στην τράπεζα, όπως προμηνύει η ΓΓΔΕ στους φορολογούμενους, τρόπος ο οποίος απέχει από αυτόν που αρχικά είχε θέσει η κ. Σαβαϊδου, καθώς ως φαίνεται η ΓΓΔΕ δεν είναι απολύτως έτοιμη για να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις της.
Με τους ειδικούς λογαριασμούς πρόσβασης μπαίνουν στην εφαρμογή όπου ενημερώνονται ότι το προς εκτύπωση αποδεικτικό πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στην τράπεζα που θα δηλωθεί για τις δικές της ενέργειες μέχρι την πλήρη ένταξη όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, οπότε και θα αυτοματοποιηθεί η διαδικασία.
H ισχύς του εντύπου προστασίας έναντι των κατασχέσεων στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλωθεί ξεκινά από την επόμενη ημέρα της προσκόμισης του αποδεικτικού στην τράπεζα.
Γ.Α.