Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C14.6°C
2 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
7 °C
6.0°C9.1°C
4 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.6°C13.0°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.0°C14.8°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C10.9°C
4 BF 87%
Λεωφόρος Ποσειδώνος / Πλημμύρισε ξανά με βοθρολύματα – Κλειστή η δεξιά λωρίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λεωφόρος Ποσειδώνος / Πλημμύρισε ξανά με βοθρολύματα – Κλειστή η δεξιά λωρίδα

Λεωφόρος Ποσειδώνος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι του Αλίμου, καθώς εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης πλημμύρισε για άλλη μια φορά με βοθρολύματα η λεωφόρος Ποσειδώνος.

Λεωφόρος Ποσειδώνος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Λιγότερο από 20 ημέρες από το προηγούμενο ανάλογο περιστατικό, που είχε σημειωθεί στις 26 Δεκεμβρίου, η κεντρική λεωφόρος μετατράπηκε σε λεωφόρο λυμάτων, ενώ κλειστή είναι η δεξιά λωρίδα στο ρεύμα προς Πειραιά.

Λεωφόρος Ποσειδώνος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης είχε επιρρίψει ευθύνες στην ΕΥΔΑΠ. « Με τη μεγάλη βροχή, άνοιξε το καπάκι της αποχέτευσης, τα λύματα έπεσαν μέσα στις σχάρες ομβρίων και στη συνέχεια στη θάλασσα.  Το πρόβλημα είναι εδώ και δεκαετίες. Μόλις φέτος η ΕΥΔΑΠ παραδέχθηκε ότι πρέπει να αναλάβει δράση» είχε υποστηρίξει.

Από την πλευρά της η ΕΥΔΑΠ είχε απαντήσει πως δεν ευθύνεται η ίδια για τα πλημμυρικά φαινόμενα, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αρμοδιότητα για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων. Όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το αποχετευτικό δίκτυο υπερφορτώνεται κατά την έντονη βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να ανοίγουν τα καπάκια του δικτύου σε συγκεκριμένα σημεία. Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 7.000 παράνομες συνδέσεις ομβρίων από ιδιώτες στον αγωγό αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL