Κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκε ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας τον φετινό Νοέμβριο, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Με βάση το δίκτυο των 53 μετεωρολογικών σταθμών του Αστεροσκοπείου στην Αθήνα, η μέση μηνιαία τιμή απόκλισης της μέγιστης θερμοκρασίας ήταν -0,6 °C, με 15 από τις 30 ημέρες του μήνα να είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Στην Θεσσαλονίκη, 19 ημέρες του μήνα ήταν κάτω από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, όπου η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα κυμάνθηκε κατά 0,9 ºC κάτω από τα κανονικά επίπεδα.
Ειδικότερα, ο χάρτης στην Εικόνα 1 δείχνει τις αποκλίσεις της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας το Νοέμβριο 2024 ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.
Το γράφημα στην Εικόνα 2 παρουσιάζει την κατάταξη του μήνα Νοεμβρίου ανά έτος, ανάλογα με τη μέση μηνιαία τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας.
Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη ο φετινός Νοέμβριος καταγράφηκε ως ο 2ος ψυχρότερος από το 2010.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως για την Κρήτη ο Νοέμβριος του 2024 είναι ο πρώτος μήνας που καταγράφηκε με θερμοκρασίες κάτω από την μέση τιμή της περιόδου 2010-2019, μετά από 16 συνεχόμενους μήνες με θετικές αποκλίσεις (από τον Ιούλιο 2023).