Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για την παράνομη θανάτωση ζώων από πανώλη μετά την αποκάλυψη με φωτογραφικά ντοκουμέντα της ταφής ζωντανών ζώων με πρόχειρο τρόπο καταθέτει σήμερα Πέμπτη 925/7) ο Δημήτρης Κουρέτας για να διερευνηθούν «οι ποινικές ευθύνες όσο ψηλά κι αν είναι».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που καρατόμησε τον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας Τρικάλων, με σκληρή δήλωση αναφέρει: «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Και έτσι θα πηγαίνουμε συνέχεια. Σε όλες αυτές τις αποφάσεις πριν τις πάρει κανείς, έχει μπροστά του τους γονείς του η όποιους τον μύησαν στην ατομική ευθύνη. Είναι τα βιώματά μας που μας οδηγούν».
Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη (24/7) αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία δικηγόρου που εκπροσωπεί κτηνοτρόφο ότι αιγοπρόβατα «θάφτηκαν στην ουσία ζωντανά», δίχως να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναδύεται στη συνέχεια έντονη δυσοσμία από τα σαρκικά υγρά των αιγοπροβάτων κάτι που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σκόνη που έριξαν πάνω από τα ζώα είναι μαρμαρόσκονη, ενώ οι αρμόδιοι ήθελαν να ρίξουν τσιμέντο.