Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.4°C26.5°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.5°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
17.0°C21.0°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.8°C23.3°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.9°C21.8°C
0 BF 72%
Καιρός / Καθάρισε ο ουρανός από τη σκόνη - Πού θα έχουμε βροχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / Καθάρισε ο ουρανός από τη σκόνη - Πού θα έχουμε βροχές

καιρός άνοιξη λιακάδα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη (23/5) ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Στο ανατολικό τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει τους 25 με 29 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη τους 30 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν υτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και νωρίς το πρωί στον Σαρωνικό τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 25 με 28 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αρχικά σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τα κεντρικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βόρεια, κυρίως ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί εως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή στην Θράκη και τη βορειοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, την Πελοπόνησσο, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά - βορειοδυτικά με βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βραδυ θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Τη Δευτέρα, τέλος, αρχικά άστατος αναμένεται ο καιρός στη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόνησσο, το Αιγαίο (πλην του βόρειου) και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια, το Αιγαίο και την Κρήτη. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Στις υπόλοπες περιοχές ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL