Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C18.2°C
4 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.6°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.0°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.8°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C11.8°C
0 BF 87%
ΑΠΘ / Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 49 συλληφθέντες από την επιδρομή των ΜΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 49 συλληφθέντες από την επιδρομή των ΜΑΤ

ΜΑΤ και φοιτητές
(INTIME NEWS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ)

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 49 συλληφθέντες και συλληφθείσες της πρωτοφανούς αστυνομικής επιχείρησης του περασμένου Σαββάτου, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και για απείθεια, στους 48 από τους 49, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες, 31 άνδρες και 18 γυναίκες, παρέμεναν κρατούμενοι μέχρι και σήμερα, οπότε και λίγο μετά τις 12:00 οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Εκεί, όπως μεταδίδει και το thestival.gr, η δίκη πήρε αναβολή για τις 29 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά την αναγγελία της αναβολής οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες βγήκαν από την μπροστινή είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου τους περίμενε κόσμος που είχε συγκεντρωθεί από το πρωί για να δείξει την αλληλεγγύη του και τους υποδέχθηκε με συνθήματα και χειροκροτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δηλώσεις του συνηγόρου των 49

Ο Στάθης Τσομίδης, συνήγορος των 49 συλληφθέντων, στις δηλώσεις του στην κάμερα του thestival.gr μίλησε για το γεγονός πως δεν παρέστη πολιτική αγωγή για να εφαρμοστεί το άρθρο 168 περί διαταράξεως και πως οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες: 

«Δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Πρώτον για το γεγονός ότι δεν προσήλθαν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε συλλήψεις, που είναι καθοριστικό για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ορθά και να αποδειχθεί αν και κατά ποσό για τις κατηγορίες τις οποίες εισάγονται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τα 49 άτομα είναι ορθές. Και δεύτερον για το γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική αγωγή, που είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την εφαρμογή του άρθρου 168 περί διαταράξεως».

Συνέχισε λέγοντας πως «μου έκανε εντύπωση ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους ήθελαν να δικαστούν σίγουρα. Αυτό δείχνει ένα φρόνημα της νεολαίας το οποίο πρέπει να γίνει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία» και τόνισε: «Δεν υπήρξε καμία μα καμία παράνομη πράξη. Είναι όλα κατασκευασμένα. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτή η σημερινή ταλαιπωρία νέων ανθρώπων. Πάντως, δεν εξυπηρετεί την απονομή της δικαιοσύνης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL