Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
12.8°C17.9°C
1 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.0°C14.9°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.4°C
5 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.8°C18.8°C
1 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.2°C15.2°C
2 BF 72%
ΑΠΘ / Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν μέχρι και καθηγητές - «Ο πρύτανης τα κάλεσε, δεν υπήρχε εισαγγελέας»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν μέχρι και καθηγητές - «Ο πρύτανης τα κάλεσε, δεν υπήρχε εισαγγελέας»

ΜΑΤ στο ΑΠΘ
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ)

Οργισμένοι είναι φοιτητές και καθηγητές από όσα έγιναν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την εισβολή των ΜΑΤ στη Σχολή Θετικών Επιστημών και τις προσαγωγές δεκάδων ατόμων που βρίσκονταν εντός αυτής.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τη ΣΘΕ φωνάζοντας συνθήματα κατά της επιδρομής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ζητώντας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρήσουν από το campus.

Μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση.

Όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, δεν είδαν παρουσία εισαγγελέα κατά της διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, αν και είχαν ενημερωθεί για το αντίθετο, ενώ ζήτησαν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη ΣΘΕ, εφόσον η Αστυνομία τους ενημέρωσε πως έχει λήξει η αστυνομική επιχείρηση.

«Ζητήσαμε παρουσία εισαγγελέα, μας είπαν ότι υπήρχε εισαγγελέας. Επί μία ώρα και 10 λεπτά ήμασταν στα τρία μέτρα από την πόρτα που γινόταν οι προσαγωγές. Δεν παρουσιάστηκε κανένας εισαγγελέας. Ζητάμε να αποχωρήσουν τώρα ΜΑΤ. Δεν υπάρχει λόγος παρουσίας δυνάμεων εφόσον σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και είδαμε να έχουν ολοκληρωθεί οι προσαγωγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργος Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργο Ραπτάκη, ο πρύτανης του ΑΠΘ ήταν εκείνος που κάλεσε την αστυνομία και ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση.

«Προπηλάκισαν ακόμα και εργαζόμενους καθηγητές» κατήγγειλε στην κάμερα ένα άλλο άτομο που ήταν στην συγκέντρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL