Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
25.4°C30.2°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
22.4°C26.7°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
28.2°C35.4°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.8°C28.3°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.9°C26.9°C
4 BF 47%
Hayate / Κακουργηματική ποινική δίωξη για την κακοποίηση ΑμεΑ σε live μετάδοση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Hayate / Κακουργηματική ποινική δίωξη για την κακοποίηση ΑμεΑ σε live μετάδοση

Hayate
screenshot/youtube

Ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων ασκήθηκε στον YouTuber Hayate ο οποίος μετέδιδε ζωντανά αποτρόπαιους βασανισμούς ανθρώπων. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, με βάση τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας ο 35χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ' επάγγελμα καθώς και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο Hayate μετά από «παραγγελίες» έναντι αμοιβής που έφτανε ακόμη και τα 200 ευρώ ατόμων που παρακολουθούσαν το κανάλι του στο YouTube κακοποιούσε ΑμεΑ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής οι θεατές μπορούσαν με ανάλογη πληρωμή να ζητήσουν όποια βαναυσότητα -ή «πρόκληση» κατά τον κατηγορούμενο- ήθελαν να δουν σε βάρος των ΑμεΑ. Με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης, στις «προκλήσεις» περιλαμβάνονταν από εξυβρίσεις και προσβλητικές εκφράσεις έως βαριές σωματικές κακοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Hayate αρνείται τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης των θυμάτων. Ο ίδιος επικαλείται συναίνεση και δηλώνει πως διατηρεί επιφυλάξεις αν πρόκειται πραγματικά για ΑμεΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος συνελήφθη χθες στο σπίτι του στην Αθήνα από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας λίγα λεπτά μετά από άλλη μία αποτρόπαια προβολή σε βάρος δύο ατόμων τα οποία οι αστυνομικοί κατόπιν εισαγγελικής εντολής μετέφεραν σε δομή φιλοξενίας.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη υπόθεση ζωντανής προβολής κακοποίησης ατόμων που απασχολεί τις δικαστικές αρχές, καθώς έχει προηγηθεί η σύλληψη, τον περασμένο Νοέμβριο, 42χρονου στο Κερατσίνι με τον οποίο ο 35χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είχε σχέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL