Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.6°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.6°C23.2°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.8°C21.5°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
21.8°C24.9°C
0 BF 44%
Επαγγελματικός προσανατολισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Ο Άγιος Βασίλης
(FREEPIK.COM)

Η ανιψιά μου, η οποία παρεμπιπτόντως θέλει να γίνει δημοσιογράφος σαν τον θείο της, όπως μας ανακοίνωσε προσφάτως, είχε ήδη την πρώτη της μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία, η οποία μάλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και μοναδική στην Ιστορία.

Σύμφωνα με όσα μου αφηγήθηκε, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αρκετή ώρα μετά τις 12, ανησύχησε από κάποιους θορύβους που προέρχονταν από το σαλόνι.

Η περιέργειά της την οδήγησε μέχρι εκεί, για να πετύχει τον Αϊ-Βασίλη σφηνωμένο στην καμινάδα του σπιτιού της, να μην μπορεί να κάνει μήτε μπρος μήτε πίσω. Ή, όπως πολύ σωστά διόρθωσε τον εαυτό της αμέσως, ούτε πάνω ούτε κάτω.

Εκείνος, με το κεφάλι να αιωρείται κοιτώντας τον κόσμο ανάποδα, την παρακάλεσε για τη βοήθειά της προκειμένου να απελευθερωθεί.

Η νεαρή δόκιμη δημοσιογράφος τον βοήθησε αφού πρώτα αντάλλαξε την απελευθέρωσή του με μια αποκλειστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Είναι γνωστό πως καλό είναι να μην πέφτεις στην ανάγκη γιατρών, δημοσιογράφων, δικηγόρων και άλλων λειτουργών γενικά.

Αφού τον βοήθησε λοιπόν να βγει από το τζάκι και του έστρωσε μια κουβερτούλα για να κάτσει στην πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι, σύμφωνα πάντα με την αφήγησή της, τον περιέλαβε στις ερωτήσεις για την αγιότητά του, τα εργοστάσια κατασκευής των δώρων, τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των ταράνδων· για τα ξωτικά κ.λπ.

Παράλληλα, μου είπε πως απέσπασε ίσως και τη μοναδική πληροφορία που δεν έχει διαρρεύσει ποτέ στον Τύπο και, μιας και είμαι το πρότυπό της -όπως μου είπε-, μου επέτρεψε να τη δημοσιοποιήσω κάνοντας χρήση πάντα της πηγής (η νέα γενιά μαθαίνει γρηγορότερα τελικά), μιας και ο Άγιος Βασίλης θα κάνει πολλά χρόνια να ξαναμιλήσει δημοσίως.

Ο Άγιος, λέει, μοιράζει όντως τα δώρα αυτοπροσώπως με ένα σύστημα logistics και σημείων ανεφοδιασμού όπως κάνουν οι ταχυδρόμοι και πως το μεγάλο μυστικό για να προλάβει είναι ότι στους καθολικούς τα δώρα δίνονται τα Χριστούγεννα, στους ορθόδοξους την Πρωτοχρονιά και στους ισπανόφωνους την ημέρα των Φώτων. Έτσι λοιπόν τους προλαβαίνει όλους.

Επειτα λέει, αφού πήρε ό,τι ακριβώς ήθελε, τον φίλεψε με λίγο νερό και την προτροπή να κάνει λίγη δίαιτα μην τυχόν και κολλήσει και σε καμιά άλλη καμινάδα και χάσουμε την αποκλειστικότητα, και επέστρεψε στο κρεβάτι της για ύπνο.

Μάλλον εκείνη ακριβώς ήταν η στιγμή που περνώντας έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου της άκουσα φασαρία και μπήκα μέσα, όπου τη βρήκα ανήσυχη και ξεσκέπαστη στο κρεβάτι της. Τη σκέπασα, μου είπε «ευχαριστώ, θείε» και ευχήθηκα να λάβει τη φώτιση των ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL