Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.2°C24.6°C
5 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.7°C
5 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C21.0°C
5 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
20.4°C24.7°C
5 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
5 BF 23%
Earthshot Prize 2024 / Το Αστεροσκοπείο και η Τήλος υποψήφιοι για το μεγάλο διεθνές βραβείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Earthshot Prize 2024 / Το Αστεροσκοπείο και η Τήλος υποψήφιοι για το μεγάλο διεθνές βραβείο

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
photo freepik

Μεγάλη τιμή αποτελεί για τη χώρα ότι δύο πρωτοβουλίες, ανάμεσα στις έξι της short list, μία δημόσια και μία με τη συμμετοχή ιδιωτικής εταιρείας, διεκδικούν το μεγάλο διεθνές βραβείο Earthshot Prize 2024, το πιο διάσημο βραβείο «πράσινων» λύσεων στον κόσμο. 

Η πρώτη ελληνική υποψηφιότητα για το βραβείο Earthshot Prize 2024 είναι για το CLIMPACT, το Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή, μια εμβληματική δράση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΑΝ, που συντονίζεται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το Αστεροσκοπείο που στη χώρα μας συνειδητά και συστηματικά υπονομεύεται από την κυβέρνηση με αντιεπιστημονικές αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της έρευνας.

Η δεύτερη ελληνική υποψηφιότητα είναι για το πρόγραμμα «Just Go Zero Tilos», που υλοποιεί η Polygreen στην Τήλο. Με την εφαρμογή του προγράμματος η Τήλος κατάφερε να γίνει το πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων στην Ελλάδα, λειτουργώντας παράλληλα ως μοντέλο Κυκλικής Οικονομίας για ολόκληρο τον πλανήτη.

Το βραβείο Earthshot έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει και να αναπτύσσει λύσεις που μπορούν να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL