Live τώρα    
Επεισόδια στου Ρέντη / Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας σε άλλους 10 υπόπτους - Εντείνονται οι έρευνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επεισόδια στου Ρέντη / Βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας σε άλλους 10 υπόπτους - Εντείνονται οι έρευνες

Επεισόδια στου Ρέντη
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/intimenews

Ίχνη πυρίτιδας ανιχνεύτηκε σε 10 ακόμα υπόπτους που φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος και κατέληξε την Τετάρτη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το Open από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έγινε γνωστό ότι ανιχνεύτηκε πυρίτιδα σε 10 υπόπτους, ανεβάζοντας τον αριθμό των ατόμων στους οποίους έχει ανιχνευθεί πυρίτιδα στους 14. 

Πρόκειται για 14 πρόσωπα στα οποία η ποσότητα που ανιχνεύτηκε είναι ικανή να στοιχειοθετεί ότι τα άτομα αυτά ενδεχομένως να έριξαν  κάποιας μορφής μηχανισμό. Παράλληλα υπάρχουν άλλα 20 άτομα στα οποία ανιχνεύθηκε μικρότερη ποσότητας πυρίτιδα, για τα οποία θα ακολουθήσει επαναληπτική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Βάσει των πληροφοριών του τηλεοπτικού σταθμού ο κατάλογος των ατόμων που θα περιλαμβάνεται στην δικογραφία μεγαλώνει και αναμένεται να είναι δεκάδες οι κατηγορούμενοι. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΛΑΣ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος για τον θάνατο του αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ την Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του 31χρονου. Ο αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή την  (27/12) στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας, όπου νοσηλευόταν από τις 7 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι μετά τον θάνατο του αστυνομικού αναμένεται να βαρύνει το κατηγορητήριο τόσο για τον 18χρονο που ήδη κρατείται, όσο και για άλλους τυχόν εμπλεκόμενους. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας προσανατολίζεται στον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. 

Στο μικροσκόπιο τέσσερα πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το Τμήμα Αθλητικής Βίας γνωρίζει τους τέσσερις «καθοδηγητές» που συμμετείχαν στα επεισόδια. Δύο τους έχει ήδη ταυτοποιήσει, και αναζητά στοιχεία για τους άλλους δύο οργανωμένους χούλιγκαν. Στόχος των αξιωματικών του Τμήματος Αθλητικής βίας είναι να συμπεριληφθούν στην δικογραφία περισσότεροι από 100 χούλιγκαν που συμμετείχαν στα επεισόδια του Ρέντη.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περισσότεροι από πενήντα οργανωμένοι οπαδοί έχουν καταθέσει στην αστυνομία, είτε ως ύποπτοι είτε ως μάρτυρες. Τουλάχιστον 20 από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στην επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πλήθος κρίσιμων καταθέσεων, καθώς φαίνεται ότι υπήρξαν άτομα που έχουν «μιλήσει» και δίνουν στοιχεία και για άλλες επιθέσεις με οπαδικά κίνητρα. Τέσσερις χούλιγκαν  αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν ταυτοποιηθεί από ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στα χέρια τους ή στα ρούχα τους και οι υπόλοιποι 16 από μαρτυρικές καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό. Τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί εκτός του γηπέδου, αλλά και στις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, είναι πολλά και αναμένεται να βοηθήσουν τις αρχές ώστε να ταυτοποιήσουν τους πρωταγωνιστές της οργανωμένης επίθεσης.

Στη δικογραφία θα συμπεριλαμβάνονται και άλλα επεισόδια με οπαδική βία, με πιο πρόσφατα αυτά που σημειώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον, και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 5 Δεκεμβρίου του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0