Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.6°C21.5°C
2 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C21.6°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C17.7°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
3 BF 72%
Θάνατος 17χρονου / «Να μπει φυλακή για πάντα ο αστυνομικός»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θάνατος 17χρονου / «Να μπει φυλακή για πάντα ο αστυνομικός»

Θάνατος 17χρονου Λεοντάρι
(Screenshot)

«Τώρα είναι πολύ αργά. Αυτό που θέλουμε είναι να δικαιωθεί». Αυτό υπογράμμισε ο Πάρης Μιχαλόπουλος, αδελφός του 17χρονου Χρήστου που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού τον Νοέμβριο στο χωριό Λεοντάρι ύστερα από καταδίωξη, μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Να μπει ο αστυνομικός μέσα, για πάντα» ζήτησε ο Πάρης. «Άμα τον αφήσουν, τι να  πω» συμπλήρωσε. 

Η χθεσινοβραδινή εκπομπή «Πρωταγωνιστές» ήταν αφιερωμένη στο τραγικό τέλος του 17χρονου, το οποίο από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του Χρήστου έχει χαρακτηρίσει εκτέλεση. Για πρώτη φορά μίλησαν τα δύο κορίτσια που επέβαιναν μαζί με τον Χρήστο και τον αδελφό του στο αυτοκίνητο τη μοιραία νύχτα. 

Η Ευαγγελία και η Βασιλική έκαναν λόγο για πολύ κακή συμπεριφορά της αστυνομίας και προσπάθεια να ρίξουν όλες τις ευθύνες στον 17χρονο.

«Τους εξηγούσα τι έγινε και τους είπα ότι με το όπλο του χτύπησε το παράθυρο πριν ανοίξει την πόρτα. Και προσπαθούσαν να με κάνουν να αλλάξω γνώμη και να γράψω ότι ήταν το τέιζερ ή κάτι τέτοιο και ότι δεν είχε το όπλο στα χέρια του. Και τους έλεγα ναι αλλά δεν είδα την κίνηση μετά να βγάζει το όπλο. Και μου έλεγαν, όχι και θα ήταν κάτι άλλο. Και προσπαθούσαν να με κάνουν να αλλάξω γνώμη γι' αυτό που είδα» τόνισε η Ευαγγελία, φίλη του Χρήστου με αγανάκτηση.

«Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ» είπε με ραγισμένη φωνή η μητέρα του Χρήστου, Αναστασία Παπαηλία. «Πόσο κουράγιο; Μια μάνα να χάνει το παιδί της άδικα» σημείωσε. «Ένα παιδί απλό, ένα καλό παιδί. Όλος ο κόσμος τον ήξερε ότι ήταν ένα καλό παιδί, άξιο παιδί» συμπλήρωσε καταβεβλημένη, αναφέροντας ότι ο 17χρονος δούλευε σε δυο δουλειές «για να μπορούμε να τα φέρνουμε βόλτα».

«Χριστούγεννα δεν θα κάνουμε εμείς, θα κλειστούμε στα σπίτια μας γιατί μας έκανε μεγάλο κακό. Αυτό το χέρι του πώς το άπλωσε και το έκανε;» τόνισε με δάκρυα η γιαγιά του Χρήστου, Παρασκευή Μιχαλοπούλου.

«Ήταν άδικο, ο Χρήστος δεν αντιστάθηκε, ούτε προσπάθησε να αμυνθεί», είπε η Βασιλική που μαζί με την Ευαγγελία περιέγραψαν το χρονικό της μοιραίας νύχτας. Συναντήθηκαν εκείνο το βράδυ στις 8, πήγαν στη Λιβαδειά για φαγητό και όλα έγιναν στο δρόμο της επιστροφής. 

Στην εκπομπή παρατίθενται στοιχεία και για το μοιραίο λάθος του αστυνομικού, ο οποίος έδωσε άλλο αριθμό πινακίδας που παρέπεμπε σε κλεμμένο αυτοκίνητο και έτσι χαρακτηρίστηκε ως περιστατικό υψηλού κινδύνου για τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.

«Του λέγαμε να σταματήσει και μας είπε ότι δεν θα σταματήσει γιατί φοβάται για εμάς» εξήγησε η Βασιλική. Τόσο εκείνη όσο και η Ευαγγελία και ο Πάρης περιέγραψαν με τον ίδιο τρόπο τις τελευταίες στιγμές του Χρήστου: «Κατεβαίνει ο αστυνομικός που οδηγούσε το αμάξι με νεύρα, έρχεται στο αυτοκίνητο το δικό μας. Παράλληλα έβγαλε και το όπλο και χτύπησε με δύναμη το τζάμι με το όπλο, άνοιξε την πόρτα. Κλώτσαγε τον Χρήστο στα πλευρά και πήγε ο Χρήστος να σηκωθεί επειδή είχε πέσει επάνω μου και απλά τον αρπάζει ο αστυνομικός από τον ώμο και τον πυροβόλησε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL