Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.3°C
4 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.7°C21.6°C
1 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
19.4°C23.7°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.5°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
0 BF 52%
Νοσοκομείο «Σωτηρία» / Παράταση στην αγωνία μετά τις αποκαλύψεις του avgi.gr
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο «Σωτηρία» / Παράταση στην αγωνία μετά τις αποκαλύψεις του avgi.gr

ΣΩΤΗΡΙΑ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το avgi.gr είχε αποκαλύψει εσωτερικά υπηρεσιακά έγγραφα του Νοσοκομείου «Σωτηρία» τα οποία παρουσίαζαν το λειτουργικό μπλακ άουτ σε μία από τις σημαντικότερες δομές του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι προειδοποιούσαν τη διοίκηση ότι τα υγειονομικά υλικά δεν επαρκούν και από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου θα υπήρχε πρόβλημα στη λειτουργία του Κυτταρολογικού, του Βιοχημικού και του Αιματολογικού Εργαστηρίου, αλλά και του Βρογχολιτικού Ιατρείου. Επίσης, ενδεικτικά της κατάστασης είναι και κάποια άλλα περιστατικά. Στις 16 Νοεμβρίου, με εντολή διοικητή, έγινε ακύρωση τριών προγραμματισμένων χειρουργείων. Βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν ώρες στα ΤΕΠ και είναι αδύνατη η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών χωρίς διαθέσιμα εργαστήρια και απεικονιστικές εξετάσεις. Το Εργαστήριο Υπερήχων μπορεί να καλύψει μόνο τις μισές εφημερίες και οι εργαζόμενοι που το στελεχώνουν έχουν να πάρουν άδεια τρία χρόνια. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει εξαντληθεί από τον Σεπτέμβριο. Σημαντικότατες είναι και οι ελλείψεις φαρμάκων. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η ΥΠΕ μετακινεί γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την κάλυψη των ειδικοτήτων. Τέλος, η διοίκηση προωθεί σχέδια συγχώνευσης κλινικών προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά προσωπικού.

134262016b.png

Η διοίκηση του «Σωτηρία» επιχείρησε να διαψεύσει το δημοσίευμα ισχυριζόμενη μεταξύ άλλων πως «ουδεμία δυσλειτουργία, αναβολή ιατρικών πράξεων, εξετάσεων ή χειρουργικών επεμβάσεων λόγω έλλειψης υλικών υπήρξαν στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”». Ωστόσο, όπως μετέφεραν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, όντως την περασμένη Δευτέρα αναβλήθηκαν βρογχοσκοπήσεις γιατί δεν υπήρχαν βελόνες!

Τελικά, όπως μας ενημέρωσαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μετά την αποκάλυψη των εγγράφων και την απάντηση του avgi.gr στον διοικητή του «Σωτηρία», αλλά κυρίως λόγω της πίεσης των υγειονομικών και της μαζικότατης συνέλευσης που πραγματοποίησαν, το πρόβλημα λύθηκε τουλάχιστον για αυτή την εβδομάδα. Από κει και πέρα, παραμένει η αγωνία εργαζομένων και ασθενών αν θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να ομαλοποιηθεί οριστικά η κατάσταση και να μην είναι απλώς μια προσωρινή παράταση στις δυσκολίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL